LeBlanc bo prvi voditelj te oddaje v njeni skupno 39-letni zgodovini, ki prihaja iz
LeBlanc bo prvi voditelj te oddaje v njeni skupno 39-letni zgodovini, ki prihaja iz "nekdanjih britanskih kolonij". Foto: Reuters
Dvojica voditeljev je razkritih, tretjega pa bodo razkrili v kratkem. Foto: Twitter Chris Evans
Menjave med voditelji Top Geara so se zgodile po lanskem fizičnem obračunu Jeremyja Clarksona z enim izmed producentov, zaradi česar se je BBC odločil, da prekine sodelovanje s Clarksonom, ki je bil sicer duša oddaje. Nato sta mu sledila tudi May in Hammond. Foto: EPA

Novico je danes objavila britanska medijska hiša BBC, LeBlanc pa bo prvi voditelj te oddaje v njeni skupno 39-letni zgodovini, ki prihaja iz "nekdanjih britanskih kolonij". "Kot norec na avtomobile in velik oboževalec Top Geara sem počaščen in vznemirjen, da bom del novega poglavja te kultne oddaje," je v prvem odzivu za BBC dejal LeBlanc.

Glavni voditelj britanske oddaje, ki je do odhoda Jeremyja Clarksona, Jamesa Maya in Richarda Hammonda veljala za najbolj gledano na svetu, bo sicer britanski radijski in tudi televizijski voditelj Chris Evans.

Tako Evans kot LeBlanc veljata za avtomobilistična navdušenca in tudi za velika zbiratelja avtomobilov, zlasti hitrih, lepih in seveda dragih.

"Navdušen sem, da se bo pridružil Top Gearu," je povedal Evans in že napovedal "nekaj epskih cestnih potovanj". "Komaj čakam, da pokažemo, kaj smo naredili," je še dodal.

Oddaja naj bi imela še enega voditelja, katerega ime pa bodo razkrili "v kratkem", je na spletnih straneh objavil BBC. Prav tako naj bi v oddaji ostal Stig, skrivnostni dirkač z belo čelado in belim kombinezonom, ki nikoli ne spregovori besede.

48-letni LeBlanc je postal svetovno znan z upodobitvijo Joeyja Tribbianija v ameriški humoristični nanizanki Prijatelji, zdaj pa je nastopal v humoristični televizijski seriji Epizode.

Dvakrat se je pojavil tudi v Top Gearu kot "zvezda v avtomobilu za razumno ceno" in ima med zvezdniki rekordni čas na njihovi progi.

Clarkson na Amazonu
Menjave med voditelji Top Geara so se zgodile po lanskem fizičnem obračunu Jeremyja Clarksona z enim izmed producentov, zaradi česar se je BBC odločil, da prekine sodelovanje s Clarksonom, ki je bil sicer duša oddaje. Nato sta mu sledila tudi May in Hammond.

BBC je vseeno napovedal nadaljevanje oddaje z novimi obrazi, trojica prejšnjih voditeljev pa je sklenila pogodbo s spletno televizijo Amazon Prime za novo motoristično oddajo.