Nekdanji in zdajšnji predsednik sta se pošalila na Clintonovi dobrodelni prireditvi. Foto: Reuters
Nekdanji in zdajšnji predsednik sta se pošalila na Clintonovi dobrodelni prireditvi. Foto: Reuters
Edinka Hillary in Billa Clintona pričakuje prvega otroka. Foto: Reuters

Ta je namreč Chelsea na Clintonovi dobrodelni prireditvi ponudil možnost, da uporabi njegov avtomobilski konvoj za čim hitrejšo pot skozi prometni New York, če bi slučajno nenadoma dobila popadke.

Obama je med govorom na srečanju Clintonovega projekta Clinton Global Initiative zbijal šale na račun Billa in Hillary Clinton, ki bosta kmalu postala stara starša, ter voznikov v New Yorku, ki vsako leto preklinjajo prometno nočno moro, ki jo svetovni voditelji povzročijo s svojimi avtomobilskimi povorkami v času letnega zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov.

"Ravno sem razpravljal s predsednikom Clintonom. Če bo Chelsea med mojim govorom dobila popadke, lahko uporabi mojo avtomobilsko povorko za preboj skozi (newyorški) promet," je dejal Obama.

"Ta teden nisem imel težav s prometom. Ne vem, v čem je težava. Vsi se pritožujejo nad prometom. Sam nisem ničesar opazil," se je pošalil ameriški predsednik.

Vsakič, ko se ameriški predsednik pelje po New Yorku, mestne ulice izpraznijo za promet, da lahko številna vozila predsedniškega konvoja neovirano napredujejo po mestu. To povzroča glavobole vsem voznikom, ki obtičijo v večno gostem newyorškem prometu, ki postane pravi pekel, ko se v mesto zgrnejo še delegacije z vsega sveta ob vsakoletnem zasedanju Generalne skupščine ZN-a.

Prvi vnuk(-inja) za Clintonova
Chelsea je edini otrok Clintonovih, z možem Marcom Mezvinskim pa odštevata trenutke do rojstva prvega otroka. "Z Marcom se zelo veseliva prihoda najinega prvega otroka. Sama se počutim še bolje - naj bo fantek ali punčka -, da bo otrok odrasel v svetu, ki je poln močnih mladih voditeljic," je povedala 34-letna Chelsea spomladi na prireditvi Clintonove fundacije "No Ceilings" v New Yorku. Gre za projekt fundacije za napredek žensk in deklet.