Tovrstno voščilnico bodo prejeli
Tovrstno voščilnico bodo prejeli "znani prestopniki, vlomilci in osebe, ki se pečajo z mamili in delujejo v tolpah", je sporočila policija v mestu Abbotsford v Britanski Kolumbiji. Foto: Youtube

Voščilnice bodo prejeli "znani prestopniki, vlomilci in osebe, ki se pečajo z mamili in delujejo v tolpah", je sporočila policija v mestu Abbotsford v Britanski Kolumbiji, ki ima eno najvišjih stopenj kriminala v državi.

Po statističnih podatkih je imel Abbotsford leta 2008 in 2009 največje število umorov na prebivalca, vendar se varnost v mestu s 170.000 prebivalci v zadnjem času izboljšuje.

Na voščilnici je fotografija policijskega načelnika v kostumu Božička, z neprebojnim jopičem, čelado in avtomatskim orožjem. Nad njim pa je napis: "Na katerem seznamu boste pa vi prihodnje leto?" S tem namiguje na Božičkov seznam otrok, ki jih bo obdaril, in pa na policijski seznam prestopnikov.

Telefonski klic za spremembo kariere
Namen voščilnic je spomniti poklicne prestopnike, da imajo priložnost, da se odločijo za drugačno življenje, pojasnjuje policija. Znotraj kartice je tudi telefonska številka, na katero lahko kriminalci pokličejo, če se odločijo za spremembo kariere.

Odzivi na voščilnico so mešani. "Ni prav, da se Božička upodablja s pištolami," je menil bralec tamkajšnjega časopisa. "Motilo bi me le, če bi bil tudi jaz na seznamu prejemnikov," pa je dejal drugi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.