Marlona Mandez (desno) se pri oblačenju zgleduje po svojem vzorniku Fidelu Castru (levo). Foto: Reuters
Marlona Mandez (desno) se pri oblačenju zgleduje po svojem vzorniku Fidelu Castru (levo). Foto: Reuters

Nekdanji kubanski vodja je nekaj dni po svojem 88. rojstnem dnevu družino osemletnega Marlona Mendeza sprejel v svoji rezidenci blizu Havane. "Zelo čustveno sem doživel srečanje s svojim vzornikom. Vsa družina se je objela z njim, uresničile so se mi sanje," je dejal osemletnik.

Deček zelo rad posnema svojega idola v slogu oblačenja, se pa od nekdanjega kubanskega voditelja - v očeh nekaterih junaka, za druge diktatorja - razlikuje v tem, da ne kadi cigar. In tudi brade (še) nima ...

Castro je za svojega mladega oboževalca izvedel iz medijev, saj je kubanska televizija prispevek o Mendezu objavila 12. avgusta, dan pred 88. rojstnim dnem kubanskega revolucionarja. Kmalu po tem je Mendezova družina dobila pomembno povabilo.
"Za njegovega dobrega prijatelja Marlona Mendeza"
Mladega Kubanca bo na obisk pri nekdanjem predsedniku poleg fotografij spominjala tudi knjiga La victoria estratégica, ki mu jo je revolucionar podaril, ob tem pa je napisal tudi posvetilo "za velikega prijatelja Marlona Mendeza".

Fidel Castro je zaradi zdravstvenih težav po skoraj pol stoletja leta 2008 trajno predal oblast svojemu mlajšemu bratu Raulu. Upokojenska leta preživlja stran od medijskih žarometov, s pisanjem kolumn in druženjem z nekdanjimi predsedniki.