Atina naj bi otok prodala za 100 milijonov evrov. Foto: EPA
Atina naj bi otok prodala za 100 milijonov evrov. Foto: EPA

Da je najem otoka že pod streho, je potrdil župan bližnjega otočja Meganisi. 28-letna bogatašinja pa je otok v Jonskem morju Ribolovlevim dala v najem za sto let, kar naj bi kazalo na to, da ga je "praktično prodala". Dejanska prodaja Skorpiosa sicer ni mogoča, saj je tako v oporoki zahteval Aristotel Onasis.

Otok je sicer skoraj v celoti pokrit z gozdom in ima nekaj peščenih plaž - najbolj znani sta Zahodna plaža, na katero je Aristotel pesek pripeljal s sosednjih otokov, in majhna peščena plaža, na kateri je grški paparac ujel razgaljeno Jackie Kennedy Onassis.

Grški ladjar je umrl leta 1975 zaradi pljučnice, njegov sin pa že leta 1973 v letalski nesreči. Njegova hčerka, Atinina mati, je umrla leta 1988 zaradi srčnega infarkta. Vsi trije so pokopani v kapelici na otoku.

Atina Onasis je tako kot edina dedinja nadzor nad več milijard evrov vrednim premoženjem prevzela leta 2003, ko je dopolnila 18 let. Pri 10 letih se je bogastvu želela odpovedati, saj je dediščino dojela kot nadaljevanje tragične družinske usode, ki so jo zaznamovale smrti, poroke in ločitve, pozneje pa je dediščino sprejela, vendar kljub temu poskuša živeti skromno. Trenutno z možem živi v Braziliji in domačo Grčijo le redko obišče.