Jonatan, Beniamin in Stefan bodo kmalu spoznali Amelio, Lauro in Olivio. Foto: EPA
Jonatan, Beniamin in Stefan bodo kmalu spoznali Amelio, Lauro in Olivio. Foto: EPA

Bratci Jonatan, Beniamin in Stefan so 15. septembra prijokali na svet v Torunju na zahodu Poljske. Mama Alicja Jasinska jih je rodila s pomočjo carskega reza, tehtali pa so med 1.800 in 2.100 grami.

Zdaj pa že lepo napredujejo v razvoju, danes so že pozirali fotografom, če bo šlo vse po načrtih, bodo prihodnji teden odpuščeni iz bolnišnice, doma pa jih že težko pričakujeta tudi tri- in šestletna sestrica.

A skrb zanje je vse prej kot lahka, zbujajo se na vsake tri ure, samo proces hranjenja pa traja več kot eno uro. Vsakega malčka je treba najprej stehtati, nato izmenično pridejo na vrsto za mleko, zatem sledi še eno tehtanje, da vidijo, koliko so zaužili.

Tri deklice
15. septembra so proslavljali tudi 150 kilometrov južneje, v Opolu. Tam so namreč v 32. tednu rizične nosečnosti Anne Pohler na svet spravili trojčice.

Amelia, Laura in Olivia so ob rojstvu tehtale približno kilogram in pol, zato so morale v inkubator, vendar drugih zdravstvenih težav ni bilo, zato so zdravniki napovedali, da bodo lahko domov odšle ob približno istem času kot Jonatan, Beniamin in Stefan.

Njihova starša pa sta že napovedala, da si želita, da se obe številčni družini tudi spoznata.


Fotografije vseh šestih malčkov iz porodnišnice si lahko ogledate v spodnji galeriji!