Ker so eno največjih imen letošnjega Metalcampa Kalifornijci Korn, je nagradno vprašanje povezano z njimi. Foto: Arhiv menedžmenta
Ker so eno največjih imen letošnjega Metalcampa Kalifornijci Korn, je nagradno vprašanje povezano z njimi. Foto: Arhiv menedžmenta

Na sotočju Tolminke in Soče v Tolminu bo letos glasno od 5. do 11. avgusta. Kot vsako leto bo tam nastopil bogat nabor metal skupin vseh žanrov: black metal, death metal, prog metal, modern metal, thrash metal, rock in drugo.

Med njimi so letos najbolj zveneča imena Korn, Machine Head, Amon Amarth, Sabaton, At The Gates, Hatebreed, Paradise Lost, Testament, Edguy, Eluveitie, Kataklysm, Pain, Sodom, Korpiklaani, Epica, Napalm Death, Funeral in številne druge. Dogajanje se bo odvijalo na dveh odrih, na glavnem in na manjšem, ki se nahaja neposredno na sotočju. Obetajo se torej še ene nore počitnice v "peklu v raju".

Festivala se lahko brezplačno udeležite tudi vi. V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo eno tridnevno vstopnico (ki bo srečnico ali srečneža čakala na blagajni Metalcampa). Vse, kar morete storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in v obliki komentarja pod objavo ali na zid napišete pravilni odgovor na vprašanje, ki vas že čaka na FB-ju. Med pravilnimi odgovori bomo enega izžrebali v sredo, 1. avgusta, ko se bo ob 12.00 nagradna igra končala.


Metalcamp velja za zelo prijazen festival z občinstvom, ki z vsega sveta pripotuje v Tolmin. Moto Metalcampa je "Headbanger’s Holidays" – ponaša se z zares prelepo, udobno in edinstveno atmosfero s poletno in počitniško vibracijo.

Letos bo prvič na voljo tudi "kamping s petimi zvezdicami" za družine, ki bo le okrog 10 minut hoje od festivalskega prizorišča. Na voljo bo tudi zasebni otroški vrtec za vse bodoče metal fanatike, dobro bo poskrbljeno za sanitarije, na voljo pa bo tudi poseben bar in prehrana.