Zadovoljni Singh z gurmansko poslastico. Bi jo poskusili tudi vi? Foto: EPA
Zadovoljni Singh z gurmansko poslastico. Bi jo poskusili tudi vi? Foto: EPA

Vivek Singh je v restavraciji The Cinnamon Club (Cimetov klub) skuhal jed iz jagnjetine, imenovano Bollywood Burner, za katero je uporabil najbolj pekoče paprike in začimbe na svetu. Jed je tako pekoča, da so morali gostje pred gurmanskim "poskusom" celo podpisati izjavo, s katero so potrdili, da se zavedajo tveganja in da bodo jed poskusili na lastno odgovornost.

Jed so že predložili Guinnessovi knjigi rekordov, ali jo bodo vanj vključili kot najbolj pekočo jed do zdaj, pa bo znano v treh tednih. Kot prvi se je z "zloglasno" jedjo "spopadel" 19-letni Toby Steele iz obmorskega Brightona. "Po navadi jem kormo (indijska jed z bolj milimi začimbami), toda tole je najbolj pekoča stvar, kar sem jih kdaj poskusil. Bilo je zelo dobro, res lahko čutiš začimbe. Sprva ni bilo tako pekoče, toda zdaj, nekaj minut pozneje, se počutim kar malo omotično." Podobno je dejala Lianne la Borde, novinarka Daily Stara: "Najbolj pekoča jed, kar sem jih poskusila. Najprej je bil okus izvrsten. Potem pa je moja usta zajel pravi ogenj. Kar vrtelo se mi je."

Jedi na jedilnem listu ne bo
Jed, ki izvira iz kuhinje v Hyderabadu na jugu Indije, vsebuje najbolj pekoče paprike naga, ki je stokrat bolj pekoča kot jalapeno paprika. "Našli smo 10 najbolj pekočih paprik in se odločili, da jih poskusimo in jih nekaj uporabimo. Mislim, da bo to najbolj pekoč kari na svetu," je prepričan Singh. Za vse tiste, ki bi želeli tvegati in poskusiti, pa slaba novica: jedi ne bo redno na jedilnem listu, ker je pač preveč pekoča, pravi Singh.