Te dni v Velenju kraljuje Pika Nogavička. Foto: Pikin festival
Te dni v Velenju kraljuje Pika Nogavička. Foto: Pikin festival

Prikupna nagajivka vabi na sedemdnevno pustolovščino, ki bo tokrat potekala na temo Zdrav duh v zdravem telesu. Da Pika ne bo preveč upehana, ji bo z nasveti pomagala letošnja častna pokroviteljica festivala, smučarska tekačica Petra Majdič.

V sklopu predfestivalskih dogodkov so na številnih lokacijah v Velenju že odprli različne razstave. Danes pa Pika najmlajše vabi na miniavanturo, v ponedeljek na družinsko kolesarjenje, zadnji dan festivala pa na regato in rekreativni tek. Bogat jedilnik za vse mini- in maksinavdušence bodo v festivalskem tednu dopolnile ustvarjalne delavnice, otroške predstave in koncerti za vse generacije, zanimivi športni poligoni in glasbeni gozdiček.

Pika bo obiskovalce popeljala po deželah okoli sveta, nazorno pa bo prikazana tudi njena najljubša pokrajina, Savinjsko-šaleška regija. Najmlajši otroci starostne skupine do treh let bodo po novem lahko kobacali v svoji palači "pleničkarjev", kjer bo poskrbljeno za njihovo popolno udobje.

Na temo festivala je potekal še fotografski natečaj, namenjen otrokom, ki obiskujejo osnovno šolo ali vrtec, pod sloganom Novo sonce - Pika pomaga pa bo tudi letos potekala tradicionalna humanitarna akcija. Pika bo tokrat zbirala sladkarije za prijatelje in jih v paketih pomoči Rdečega križa podarila otrokom.