Tekmovalci so po vsakem krogu spiti malo pivo (Fotografija je simbolična). Foto: EPA
Tekmovalci so po vsakem krogu spiti malo pivo (Fotografija je simbolična). Foto: EPA

Na tekmovanju, na katerem so morali tekmovalci preteči štiri stadionske kroge, po vsakem krogu pa spiti malo pivo, je zmagal Kanadčan Correy Gallagher. Za 1.600-metrski tek in pitje štirih malih piv je porabil pet minut in 23 stotink sekunde.

"S svojim tekom nisem zadovoljen, s pitjem pa. Izkazalo se je, da je pitje moje močnejše orožje," je dejal zmagovalec, ki je prvo steklenico popil v 6,14 sekunde, drugo v 10,07 sekunde, tretjo v 8,32 sekunde, četrto pa v 7,29 sekunde.

Pri ženskah je Američanka Elizabeth Herndon, 29-letna profesorica geologije iz Ohia, postavila svetovni rekord, tekmo je končala v šestih minutah, 17 sekundah in 76 stotinkah. Oba sta za nagrado prejela 2.500 dolarjev.

Na tekmo v svojem rojstnem kraju se je poskušal prebiti tudi slavni kolesar Lance Armstrong, ki pa je izpadel že v novembrskih kvalifikacijah. Teči je nehal že po prvem popitem pivu: "To ni bilo, kot sem pričakoval. Tega prej še nikoli nisem storil in tudi nikoli več ne bom."

Tekme, ki je zaradi pitja alkohola naletela na ostre kritike, zaradi katerih so morali prestaviti prizorišče (prvotno naj bi tekmovali na šolskem stadionu), so se poleg Američanov in Kanadčanov udeležili tudi tekači iz Švedske in Avstralije. Tekmovalci so lahko pivo izbrali, zmagovalec je pil Buda, ker naj bi bilo manj penasto od Blue Moona, ki ga sicer pije.