Moški je 66 dni preživel na razbitini svoje jadrnice, rešila pa ga je ladja, ki je priplula mimo. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA
Moški je 66 dni preživel na razbitini svoje jadrnice, rešila pa ga je ladja, ki je priplula mimo. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

Okoli 322 kilometrov pred obalo Severne Karoline je moškega, ki je 66 dni preživel na razbitinah svoje jadrnice, opazila posadka tankerja Houston Express in ga rešila. Posadka nemške trgovske ladje, ki ga je rešila, je komaj verjela, da je pozimi mogoče na obrnjeni jadrnici z zlomljenim jamborom preživeti 66 dni. Ribiča so s helikopterjem ameriške obalne straže nato prepeljali v bolnišnico v Norfolku.

Šele po tem, ko je končno stopil na kopno, se je Jordan zavedel, kako milostna je bila z njim usoda in kako dragoceno je življenje: "Hvaležen sem, da sem dobil priložnost, da lahko živim naprej in ustvarim nekaj dragocenega."

37-letnik, ki ni imel veliko izkušenj z jadranjem, je z jadrnico odšel ribarit. Jadrnico je zajel vihar, tako da ga je odneslo na odprto morje, kjer je doživel brodolom.

Skorajda nihče več ni verjel, da se bo še kdaj vrnil domov. Obalna straža je pogrešanega že zdavnaj opustila, upanje, da se vrne, pa je ostalo le najbližjim. Oče brodolomca Frank Jordan je za ameriško televizijsko mrežo CNN povedal, da je bil ves čas prepričan, da bodo njegovega sina našli živega, čeprav ni bil izkušen jadralec, Louisova sestra pa je povedala: "O tem sem večkrat sanjala. Vsakič sem si rekla, da je bil v sanjah živ. Neverjetno, da se je to zgodilo. Sanje so se uresničile."

Jordan ni povedal, ali se namerava kmalu vrniti na morje, njegova ljubezen, ki jo je obnavljal leta, pa je ostala sredi Atlantika.

Ribič rešen po 66 dneh
Ribič rešen po 66 dneh