Kreacije modne hiše Versace so bile in še vedno so med zvezdniki nadvse priljubljene. Foto: Reuters
Kreacije modne hiše Versace so bile in še vedno so med zvezdniki nadvse priljubljene. Foto: Reuters
Gianni Versace
Giannijevega pogreba se je udeležilo okoli 2.000 ljudi. Največ pozornosti so vzbudili ena njegovih najljubših manekenk Naomi Campbell, princesa Diana in Elton John. Foto: Reuters
Versace
Po Giannijevi smrti je bratov modni imperij prevzela njegova sestra Donatella. Foto: Reuters

Kabelska televizija FX Networks je izredno veliko zanimanja požela s kriminalno serijo The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, s katero so obudili eno najodmevnejših sojenj v novejši zgodovini. Serijo o nekdanjem zvezdniku ameriškega nogometa, ki je ugledala luč sveta 2. februarja letos, so nagradili z desetimi emmyji, gledanost pa je presegla vsa pričakovanja, zato ni čudno, da so si ustvarjalci serije že zagotovili snemanje dveh novih sezon.

Druga sezona se bo sicer osredotočala na katastrofalne posledice, ki jih je povzročil orkan Katrina, tretja pa bo posvečena oblikovalcu Gianniju Versaceju, ki je leta 1997 obležal pod streli Andrewa Cunanana pred svojim domom v Miamiju.

Snemanje po knjižni predlogi
Serijo naj bi posneli po knjigi z naslovom Vulgarna usluga: Andrew Cunanan, Gianni Versace in največji spodleteli lov v zgodovini ZDA (Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace and the Largest Failed Manhunt in the US History), ki jo je napisala Maureen Orth. Knjiga se osredotoča na Versacejevo smrt, pa tudi na spodletel lov na morilca Cunanana, ki je osem dni po umoru oblikovalca storil samomor.

Versace je bil sicer 27-letnikova peta žrtev, Cunanan pa je vse ubil v obdobju treh mesecev leta 1997. Po tretjem umoru je nanj postal pozoren tudi FBI, ki ga je uvrstil na sezam desetih najbolj iskanih zločincev.

Preverjena ekipa - zagotovljen uspeh?
Tako za drugo kot tretjo sezono bodo stali Ryan Murphy, Brad Falchuk, Nina Jacobson in Brad Simpson, torej preverjeni producenti, saj so prav vsi za zgodbo o O. J. Simpsonu prejeli emmyje. Čeprav bo snemanje o Versaceju prišlo na vrsto šele po upodobitvi orkana Katrina, producenti že iščejo igralce, kot še poroča Vogue, se osredotočajo predvsem na velika imena Hollywooda.

Sicer pa to ne bo edini projekt posvečen pokojnemu oblikovalcu. Antonio Banderas je namreč julija letos razkril, da bo na velikih platnih pod taktirko z oskarjem nagrajenega režiserja Billeja Augusta upodobil Versaceja.