Najstniku je uspelo podreti rekord znane komičarke Ellen DeGeneres. Foto: Reuters
Najstniku je uspelo podreti rekord znane komičarke Ellen DeGeneres. Foto: Reuters

Carter Wilkerson je s svojo prošnjo podrl rekord Ellen DeGeneres, ki ga je držala s skupnim zvezdniškim selfijem z oskarjev 2014. Wilkerson je dosegel 3.430.249 retvitov, česar pa veriga hitre prehrane Wendy's sprva ni pričakovala. "Nismo pričakovali ne njegovega odziva ne tega, da mu bo uspelo pridobiti takšno podporo javnosti."

5. aprila je 16-letnik iz Nevade na družbenem omrežju Twitter podjetje vprašal, koliko retvitov bi potreboval za celotno leto brezplačnih piščančjih kroketov. Od Wendy'sa je odgovor dobil manj kot minuto pozneje, bil pa je sila preprost. "18 milijonov."

"Rečeno - storjeno," je odgovoril Wilkerson in za pomoč prosil uporabnike družbenega omrežja. Objava je zelo hitro postala viralna in v zgolj dveh dneh dosegla milijon retvitov. Med drugim so ga podprla tudi velika podjetja, kot so Apple Music, Microsoft, Amazon, Google in celo tudi Twitter.

Objavo je v svoji oddaji komentirala tudi prejšnja nosilka rekorda Ellen DeGeneres. "Naj kar takoj preneha," se je pošalila. "Jaz sem se tako trudila, da mi bi uspel rekord ... on pa prosi za brezplačno hrano?" Njen selfi z Bradleyjem Cooperjem, Jennifer Lawrence, Kevinom Spaceyjem in Meryl Streep je imel v času njegove objave približno 3,2 milijona retvitov.

Veriga hitre prehrane je tudi obljubila, da bo ob morebitnem Wilkersonovem rekordu v dobrodelne namene darovala 100 tisoč ameriških dolarjev (nekaj manj kot 92 tisoč evrov), in obljubo je podjetje tudi držalo. Denar bodo namenili dobrodelni organizaciji, ki se bori za izboljšanje položaja otrok iz rejniških družin.

Na objavo se je odzvala tudi letalska družba United Airlines, ki v zadnjem času dviguje precej prahu. "Če dosežeš 18 milijonov retvitov, ti bomo uredili brezplačen letalski prevoz v katero koli restavracijo Wendy's na svetu. Srečno!" so zapisali.