Preostanek zapuščine maltežanke so prenesli v dobrodelni sklad Leone Helmsley in njenega soproga. (slika je simbolična) Foto: EPA
Preostanek zapuščine maltežanke so prenesli v dobrodelni sklad Leone Helmsley in njenega soproga. (slika je simbolična) Foto: EPA

Medtem ko je Trouble, mala bela maltežanka, po smrti svoje lastnice, hotelske magnatinje Leone Helmsley, prejela veliko premoženje, sta dva izmed Leoninih vnukov ostala praznih rok.

Leona Helmsley, ki so jo zaradi njenega odnosa do denarja poznali tudi pod vzdevkom "kraljica skopuhov", je poleg tega, da je izločila vnuka iz oporoke, vdovo svojega sina po smrti zadnjega nagnala iz stanovanja.

Leona je bila veliko bolj kot do svoje družine srčna do svojega hišnega ljubljenčka. Čeprav maltežanka po odločitvi sodišča na koncu le ni prejela vseh 12 milijonov dolarjev zapuščine - sodišče je namreč odločilo, da je psička upravičena le do dveh milijonov dolarjev, saj je njen skrbnik in upravitelj hotela Helmsley zatrdil, da na leto za skrb za psa nikakor ne potrebuje več kot 100.000 ameriških dolarjev -, je do svoje smrti živela kraljevsko pasje življenje.

Trouble so grozili s smrtjo
Skrbnik psičke, Carl Lekic, je za njeno nego namenil 8.000 dolarjev na leto, 1.200 dolarjev za njeno hrano, preostalo pa za svojo plačo ter plačo varnostnika, ki je psičko spremljal 24 ur na dan. Od smrti lastnice je namreč na naslov bogate maltežanke prišlo več kot 20 grozilnih pisem, zato so njeni varnosti namenili posebno skrb.

Zadnja želja gospe Helmsley, da bi Trouble pokopali poleg nje, na pokopališču Sleepy Hollow, je ostala neizpolnjena. Uprava pokopališča je namreč zatrdila, da pravila ne dovoljujejo pokopavanja hišnih ljubljenčkov na pokopališčih.