Zanimivosti
()
Aretha Franklin je leta 1997 zapela na inavguraciji takratnega predsednika Billa Clintona. Foto: Reuters

Dodaj v

"Poklon največji ameriški pevki vseh časov" – z dražbo

Na prodaj obleke Arethe Franklin
11. september 2018 ob 16:00
Los Angeles - MMC RTV SLO

Avkcijska hiša Julien's Auctions bo slabe tri mesece po smrti Arethe Franklin na dražbo dala več kot 30 oblek legende soul glasbe.

Izklicne cene za posamezne obleke se po pisanju nemške tiskovne agencije DPA gibljejo od 800 do 4.000 dolarjev.

Kot je sporočil predsednik avkcijske hiše Martin Nolan, se želijo z dražbo pokloniti "največji ameriški pevki vseh časov". Aretha Franklin je bila sicer znana tudi kot modna ikona oziroma "kraljica sloga".

Med drugim bo na dražbo dana bela svilena obleka z zlatim okrasom, ki jo je pevka leta 1997 nosila na inavguraciji ameriškega predsednika Billa Clintona. Ponudili bodo tudi z bleščicami obšito obleko z živordečo jopico modnega oblikovalca Arnolda Scaasija, ki jo je nosila na koncertu leta 1991 v newyorškem Radio City Music Hallu. Obleka je ocenjena na 3.000 dolarjev.

Svetovna glasbena ikona je umrla 16. avgusta na svojem domu v Detroitu za posledicami raka na trebušni slinavki. Stara je bila 76 let. V več desetletij dolgi karieri je nanizala številne uspešnice, med njimi Respect in (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.

Dobitnica 18 nagrad grammy, vključno z nagrado za življenjske dosežke, je bila ena najbolje prodajanih glasbenic vseh časov in leta 1987 kot prva ženska sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu.

Kot so sporočili, bo dražba 10. novembra v New Yorku.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo