Kadirov bo iskal najboljšega med najboljšimi pred televizijskimi kamerami. Foto: Reuters
Kadirov bo iskal najboljšega med najboljšimi pred televizijskimi kamerami. Foto: Reuters

V oddaji ne bodo ocenjevali tekmovalcev zgolj po njihovih idejah, kako bi spremenili republiko, ampak bodo tudi upoštevali njihovo točnost, sposobnost in delavnost. Na poti do sanjske službe jim bo pomagalo, če bodo pravilno rešili dane naloge in če bodo pripravljeni, da opravljajo svoje delo 24 ur na dan.

Oddajo, ki se bo imenovala Komanda (slovensko ekipa), bodo predvajali na televizijskem kanalu Rossiya 1. Prijave za delovno mesto oz. sodelovanje v oddaji sprejemajo do 22. julija. V oglasu za oddajo se pojavi Kadirov, ki boksa s televizijskim voditeljem in ga postavi na vojaški poligon. Ob tem pa poudari: "Le najboljši na svetu lahko pomagajo vodji republike."

Predizbori za oddajo bodo v okolici znamenitih čečenskih gor, jezer in rezervatov. Tu bo poudarek na lokalni gostoljubnosti in celo na tradicionalni poroki. "Tekmovalci bodo morali vsak dan dokazovati, da lahko izpolnjeno naloge pravočasno in natančno. Morali bodo premagati vsako oviro in realizirati najzanimivejše projekte skupaj z ekipo vodje republike," je dejal vir po poročanju britanskega Guardiana.

Resničnostni šov ne bo prvo pojavljanje Kadirova pred kamero. Lani se je pojavil v napovedniku za akcijski film, v katerem se bojuje proti nasprotnikom. Toda film še ni doživel premiere.