Na seznamu zvezdnikov, ki so pred kratkim sodelovali v rubriki Jimmyja Kimmla. Foto: EPA
Na seznamu zvezdnikov, ki so pred kratkim sodelovali v rubriki Jimmyja Kimmla. Foto: EPA
Večina zvezdnikov, ki žaljive tvite prebere v oddaji pred kamerami, se ob tem nasmeji. Foto: EPA

"Nepopularno mnenje: prsi Lene Dunham so kot pasja smrčka," je bil eden izmed tvitov, ki jih je v oddaji prebrala Dunhamova. Toda kot je pojasnila soustvarjalka oddaje Molly McNearney (Kimmlova žena), namen branja ni, da bi se tviteraši, ki so zapisali žaljive komentarje, počutili dobro.

"V resnici večina teh ljudi ne bi nikoli izrekla teh reči zvezdniku v obraz. Ampak še vedno so pripravljeni to zapisati na splet, kjer lahko besede prebere več milijonov ljudi. In včasih se mi zdi to strahopetno dejanje," je dejala v pogovoru McNearneyjeva.

Glavni namen rubrike je sicer, da se gledalec nasmeji, toda v ozadju nosi dve širši sporočili. "Eno je, da osvetli težavo neolikanosti in strahopetnosti trolov na spletu. Hočemo samo povedati, da preberemo te stvari in da bolijo," je dejala McNearneyjeva.

Prvi so bili komiki
Po drugi strani pa hočejo pokazati, da imajo zvezdniki, ki privolijo v sodelovanje, smisel za humor in se znajo šaliti na svoj račun. Prvi krog rubrike so v oddaji predvajali že leta 2012, ko so žaljive tvite brali predvsem komiki, kot sta Anna Faris in Will Ferrell.

Ustvarjalci tudi priznavajo, da veliko agentov, s katerimi se dogovarjajo za nastope zvezdnikov v oddaji, izrazi željo, da bi njihove stranke brale žaljive tvite. Ekipa potem zbere najboljše tvite in jih po pravem "znanstvenem postopku" občasno objavi. Seveda pa so pri tem pazljivi, da izpustijo tvite, kot so: "Želim te udariti in te ubiti."

McNearneyjeva je še dodala, da jo vedno zanima, kako je videti oseba, ki piše tovrstne tvite: "Ne razumem, zakaj mislimo, da si zvezdniki ne zaslužijo pravice do zasebnosti. Če je razlog v tem, da služijo več kot mi, je takšno mišljenje zgrešeno. Ni pravično."