Čez dobro leto dni bo 24. novembra minilo 25 let od smrti priznanega in priljubljenega pevca. Foto: AP
Čez dobro leto dni bo 24. novembra minilo 25 let od smrti priznanega in priljubljenega pevca. Foto: AP

V imenu Queenov, ki kljub smrti frontmana Freddieja Mercuryja še vedno nastopajo v živo, je nagrado living legends prevzel kitarist Brian May, ki je zadnjo v vrsti nagrad posvetil neverjetnemu in neukrotljivemu Mercuryju: "Vem, da bi izjemno užival, če bi bil tukaj."

Skupina je nagrado prejela le nekaj dni po 40. obletnici legendarne pesmi Bohemian Rhapsody. Queen - Mercury, May, Roger Taylor in John Deacon so začeli skupaj igrati leta 1970. V glasbeno zgodovino so se zapisali s številnimi uspešnicami, kot so We Will Rock You, Under Pressure in Radio Ga Ga.

Pred Queeni so nagrado living legends prejeli glasbeniki, kot so Jeff Beck, Jimmy Page, frontman Motorheadov Lemmy, Ozzy Osbourne, Iggy Pop in skupina ZZ Top.

Na 11. podelitvi rockovskih nagrad so slavili še ustvarjalci, kot so Iron Maiden, AC/DC, Foo Fighters, Led Zeppelin, Alice Cooper in Noddy Holder.

Kitarist E Street Band Nils Lofgren je dobil nagrado za izjemen prispevek h glasbi. AC/DC, ki so trenutno na svetovni turneji z albumom Rock or Bust, so bili imenovani za skupino leta. Težkometalci Iron Maiden so za The Book of Souls prejeli nagrado za album leta. Med drugim pa so nagrado za dokumentarec o snemanju albuma prejeli tudi Foo Fighters.