Spletna stran programa za mlade je zdaj prenovljena. Foto: BoBo
Spletna stran programa za mlade je zdaj prenovljena. Foto: BoBo

Prenovljena stran je namenjena predvsem sodelovanju med mladimi in ustvarjalci njim namenjenih oddaj: "Želimo si, da bi stran ponudila več sodelovanja med poslušalci in ustvarjalci programa. Upamo, da bo s strani poslušalcev prinesla nove ideje, in da bi se oddaje s tem še bolj približale publiki, ki so ji namenjene. Stran s svojo interaktivnostjo to vsekakor omogoča," je prenovo pojasnila urednica Darja Groznik.

Na strani boste našli vse oddaje, ki jih pripravlja uredništvo Programa za mlade RA SLO - prebrali si boste lahko njihove opise in jim prisluhnili tudi v avdioarhivu. Če pa vas bo zanimalo, kako je videti vaš najljubši voditelj Programa za mlade, si boste na tej strani lahko ogledali tudi to, ker pa radio ne prenaša slike, niso pozabili niti na obsežno galerijo fotografij, kjer boste lahko videli, kako poteka njihovo delo na terenu ali v studiu. Na spletni strani boste lahko spremljali vse projekte, ki jih izvaja uredništvo, in si ogledali aktualne razpise.

Posebej pa so ponosni tudi na to, da je stran narejena tako, da je popolnoma nezahtevna za uporabo: "Stran je zasnovana tako kot večina sodobnih internetnih strani. Zelo pomembno je, da je nazahtevna za uporabo in omogoča enostavno iskanje vsebin tudi tistim, ki niso računalniško vešči. Ponuja vam tudi povezovanje z najpriljubljenejšimi socialnimi omrežji. Glavna ideja nove internetne strani pa je, da je stran nekakšen podaljšek tega, kar lahko poslušalci slišijo na radiu. Ker so to mladi poslušalci, jim je stran prilagojena tako barvno kot vsebinsko," je stran opisal Jure Čokl, tehnični urednik 1. Programa Radia Slovenija.