Moški za umivanje, oblačenje in druga obvezna jutranja opravila porabi šest minut več kot ženska, je pokazala raziskava. Foto: Thinkstock
Moški za umivanje, oblačenje in druga obvezna jutranja opravila porabi šest minut več kot ženska, je pokazala raziskava. Foto: Thinkstock

Raziskava, ki jo je naročila mednarodna hotelska veriga Travelodge in ki so jo izvedli v Veliki Britaniji, je presenetljivo pokazala, da še zdaleč ne držijo trditve, da ženske v kopalnici preživijo več časa kot moški, saj so ti, ko gre za osebno higieno in oblačenje, počasnejši.

23 minut za prhanje, 18 za britje, 10 za nego obraza
Povprečen moški tako pod prho preživi 23 minut ali minuto dlje kot ženske. Nato približno 18 minut porabijo za britje, ki ga ženske - ne glede na to, ali morajo poskrbeti za noge, predele pod pazduho in linijo bikinija ali vse skupaj - opravijo v 14 minutah. Moški so počasnejši tudi pri čiščenju obraza ter nanašanju krem in vlažilnih sredstev, saj za to v povprečju porabijo deset minut, ženske pa "opravilo" končajo v devetih minutah.

Naslednjih 13 minut povprečen Britanec preživi pred garderobno omaro in izbira, kaj bo oblekel. Tudi ko gre za takšne odločitve, so ženske v povprečju hitrejše, saj opravo izberejo v desetih minutah.

Veste, koliko "denarja" nosite v toaletni torbici?
V raziskavi so goste hotelske verige Travelodge spraševali tudi, kako dobro poznajo vsebino svoje toaletne torbice. Izkazalo se je, da jih večina sploh ne ve natančno, koliko so vredne obvezne potrebščine za osebno higieno, ki jih vzamejo s seboj, ko gredo na potovanje - v povprečju so namreč vprašani vrednost vsega, kar nosijo v toaletni torbici, ocenili na približno 60 evrov, v resnici pa je bila ta po trditvah raziskovalcev kar trikrat višja.