Tudi v svetu lutk ni vse pravljično - končala se je ljubezen med Kermitom in Miss Piggy. Foto: Reuters
Tudi v svetu lutk ni vse pravljično - končala se je ljubezen med Kermitom in Miss Piggy. Foto: Reuters

"Po številnih prepirih in tehtnem premisleku sva sprejela težko odločitev, da končava najino ljubezensko razmerje," sta lutkarska lika pojasnila na svojih družbenih omrežjih.

A Miss Piggy in žabec Kermit bosta še naprej skupaj delala, med drugim tudi v seriji navideznih dokumentarcev o likih iz Muppet showa, ki jih bodo v ZDA začeli predvajati 22. septembra. "Najini zasebni življenji pa sta zdaj ločeni in se nameravava videvati z drugimi ljudmi, pujsi, žabami itd.," sta zaupala svojim oboževalcem na Facebooku in Twitterju.

"To je vse, kar bova povedala o tem občutljivem zasebnem vprašanju ... razen če ne dobiva dobre ponudbe, da razkrijeva več. Hvala za vaše razumevanje," je med drugim še zapisano v sporočilu.

Kermit in Miss Piggy sta bila skupaj več let; najprej sta ljubimkala in sodelovala v Muppet Showu, potem pa tudi v seriji o Muppetih. Natančnega podatka o njunem odnosu ni. V Enciklopediji osebnosti iz Muppet Showa je zapisano, da je bila njuna filmska poroka fiktivna, čeprav Miss Piggy v torbici ves čas nosi poročni list.

Novica o končanju njune zveze je na dan privrela v torek, ko so v Los Angelesu predstavili omenjeno novo serijo. Kermit je ob tem razkril, da se že dobiva s pujso Denise, ki dela v trženju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.