Foto:
Foto:
Toby bo, če prispevkov ne bo dovolj, 30. junija končal v loncu.

V besedilu ob Tobyjevi sliki izvemo, da je to najbolj prisrčen zajček na Zemlji. Njegov zdajšnji lastnik ga je pred nekaj meseci rešil izpod svoje verande - bil je premočen in ranjen, najverjetneje od napada potepuške mačke. Vzel ga je k sebi. Zajček si je čudežno opomogel. Danes naj bi bil mali borec popolnoma zdrav.

Toby pa bo 30. junija žal umrl, saj ga bo lastnik pojedel. Peljal ga bo k mesarju, ki bo prisrčnega zajčka zaklal. Nato si bo privoščil slastno zajčjo pojedino. Razmišlja že o različnih receptih, ki so prav tako na ogled na spletni strani.

Nato zajčkov lastnik nadaljuje, da Tobyja sicer ne želi pojesti, saj je njegov prijatelj in že od nekdaj ljubeč in prisrčen ljubljenček. A malega zajčka bo pohrustal, če na svoj račun ne bo prejel 50 tisoč ameriških dolarjev - sprejema donacije in prodaja spominke s Tobyjevo podobo: skodelice, kape, celo knjige z recepti.

Do 10. aprila 2005 se je na računu čudaškega (in krutega) Tobyjevega lastnika nabralo kar 24.515,62 ameriških dolarjev, kot trdi na spletni strani www.savetoby.com.