Na Ptuju se boste lahko že danes vrnili v čase starih Rimljanov. Foto: Arhiv organizatorja
Na Ptuju se boste lahko že danes vrnili v čase starih Rimljanov. Foto: Arhiv organizatorja

Začenjajo se namreč šeste rimske igre. Z letošnjo prireditvijo bodo na Ptuju počastili 1944. obletnico, odkar se je na mestu, kjer danes stoji Ptuj, zgodil zbor vojskovodij. Ta dogodek je opisal rimski zgodovinar Tacit in gre za prvi pisni vir, ki omenja mesto Ptuj.

Na Ptuju boste lahko v prihodnjih štirih dneh med drugim priča spektaklu na Mestni tržnici in ulicah Ptuja, rimskemu kosilu v središču mesta in programu v Taboru ob I. mitreju. Ob koncu dneva pa bo čas za večerne spektakle. Zadnji dan - v nedeljo - pa bodo na sporedu rimske igre in svečan sklep. Hkrati pa bo za najmlajše konec tedna organiziran celodnevni otroški program.

Na igrah boste lahko videli več kot 800 kostumiranih Rimljanov, od tega jih bo več kot 100 prišlo iz tujine. "V krogu več kot 300 kilometrov ni podobne in tako obsežne prireditve na temo Rimljanov," je za MMC dejal Andrej Klasinc, iz društva Petovio 69 in dodal, da bo rimski Tabor ena največjih postavitev med primerljivimi društvi iz Evrope, s katerimi se povezuje društvo Petovio 69.