Zanimivosti
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 22 glasov Ocenite to novico!
Priznanje RTV Slovenija za svoje delo v preteklem letu je iz rok direktorja RTV-ja Marka Fillija prejel tudi MMC-jev Slavko Jerič. Foto: MMC RTV SLO
Prejemniki priznanj RTV Slovenija za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju
Priznanja za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju pa so prejeli (od leve porti desni): Miha Žibrat, Janez Ivan Lotrič, Jadran Sterle, Anastazija Renko in Irma Ferlinc Guzelj. Foto: Jernej Kokol
VIDEO
Miha Žibrat prejel laskav...
VIDEO
RTV nagradil najzaslužnej...

Dodaj v

RTV nagradil sodelavce, ki so pustili poseben pečat

Trije nagrajeni za življenjsko delo
5. marec 2014 ob 19:33,
zadnji poseg: 5. marec 2014 ob 19:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

RTV Slovenija je podelila priznanja sodelavcem, ki so zaslužni za najkakovostnejše dosežke oz. prispevke. Med nagrajenci je tudi MMC-jev novinar in avtor športnega SOS-a Slavko Jerič.

V obrazložitvi priznanja za izjemne oz. nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu je vodstvo RTV Slovenija zapisalo, da je Slavko Jerič avtor projekta oz. spletnega portala za ljubitelje športne statistike, Športni SOS. "Gre za edinstveni projekt v Sloveniji, za katerega piše poglobljene avtorske članke o zgodovinskih in aktualnih športnih dogodkih, podkrepljene s statističnimi podatki. Dodano vrednost prinašajo tudi njegovi odgovori na vprašanja uporabnikov. Za svoje delo je v 2013 prejel priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih s strani Statističnega društva Slovenije," so še zapisali.

Športni SOS bo sicer med svetovnim prvenstvom v nogometu tudi del studijskega programa na TV Slovenija 2. Jerič bo takrat vsak dan odgovarjal na vaša nogometna vprašanja, ki mu jih lahko že zdaj pošiljate.

Trije nagrajenci za življenjsko delo
Priznanja za življenjsko delo je direktor javnega zavoda Marko Filli podelil dolgoletnemu sodelavcu Uredništva oddaj o kulturi na TV Slovenija, Iztoku Janezu Premrovu, TV- in filmskemu snemalcu Janezu Kališniku in režiserju številnih najbolj prepoznavnih TV-oddaj, Petru Juratovcu.

Za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju je RTV Slovenija nagradila referentko za obračun RTV-prispevka Anastazijo Renko, urednico oddaje Ljudje in zemlja na TV Maribor Irmo Ferlinc Guzelj, ustvarjalca dokumentarnih filmov Jadrana Sterleta, enega izmed najbolj poznanih radijskih in televizijskih napovedovalcev Janeza Ivana Lotriča ter dolgoletnega sodelavca Športnega programa TV Slovenija, Miho Žibrata.

Častna priznanja za delo na RTV Slovenija pa so prejeli Darja Korez Korenčan, Jože Mazovec, Jožef Možina in Marija Miša Molk.

Priznanje za izjemne oz. nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu so poleg Slavka Jeriča dobili: radijski novinar Aleksander Čobec, ustvarjalci radijske igre Ženska bomba Alen Jelen, Darja Hlavka Godina in Matjaž Miklič, urednica projekta Village folk/Ljudje podeželja Barbara Zrimšek, glavni producent informativnega programa Damjan Zupančič, urednica, voditeljica in novinarka oddaje Prava ideja, Edita Cetinski Malnar, ekipa glasbenega uredništva Vala 202 in Jure Longyka, ekipa športnega uredništva Vala 202 pod vodstvom Igorja Tominca, novinarka Eugenija Carl, scenarist in režiser Igor Vrtačnik, Janko Petrovec z Radia ARS, vodja inženiringa na TV SLO Matjaž Fajdiga, novinarka in voditeljica 1. Programa Radia Slovenija Mojca Delač, vodja službe za odnose z javnostmi Sabrina Povšič Štimec ter Stefano Lusa in Andrea Flego, ki pripravljata informativno oddajo Radia Capodistria z naslovom Pandorina skrinja.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Modrijan6
# 06.03.2014 ob 07:05
Nagrado za življenjsko delo bi lahko dobila tudi veteranka med RTV - jevci, gospa Nada Lavrič, nekdanja voditeljica TV dnevnika in dolgoletna urednica Odmevov, škoda, da je ostala prezrta.....

Brez predloga, ni priznanja..........
en2
# 05.03.2014 ob 23:17
Za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju je RTV Slovenija nagradila referentko za obračun RTV-prispevka Anastazijo Renko

Brez vsakega sarkazma - zelo lepo, da se spomnite tudi na ljudi izza kamere. Pohvalno in lepo, da opazite delo teh ljudi. Nihče izmed nas ne ve, kdo je ta gospodična/gospa, pa vendar sem vsaj jaz vesel, da je dobila priznanje. Bravo, RTV.
Mr.Mr.
# 05.03.2014 ob 22:18
Vsi do zadnjega sami biseri. Edina, ki si kaj zaslužita sta Bobovnik in Hribar, od ostalih pa nobenega presežka. Se opravičujem kakšnemu receptorju ali hišniku če morda res delata. Kakšno "pozitivno mnenje o rtv prevladuje med gledalci je še čudno, da nam ne povišajo naročnine.
Kazalo