Športni SOS
slice
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance
Kolumna Slavka Jeriča (157), 20. februar 2017 ob 07:38 Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...
23
Peter Prevc blizu še enega rekorda Mattija Nykänena
15. februar 2017 ob 08:36 Peter Prevc je še četrto zimo zapored dobil vsaj eno tekmo za svetovni pokal, vselej se je zmage veselil v Saporu. Ta niz lahko naslednji mesec ponovi tudi v Planici.
Še vedno skače mladinski svetovni prvak iz leta 1993
10. februar 2017 ob 09:05 Svetovni mladinski prvaki v smučarskih skokih so pred desetletji dokaj pogosto krojili tudi vrh v članski konkurenci. Trend je v upadu.
Domen že v prvem poletu čez 200 metrov, Vančura še 10 m dlje
6. februar 2017 ob 12:16 Prvi letošnji poleti v Oberstdorfu so precej pozornosti poželi tudi zaradi Domna Prevca, ki se je še kot nepolnoleten prvič spustil po letalnici. In to zelo uspešno.
Pet skakalcev v Oberstdorfu slavilo na obeh napravah
3. februar 2017 ob 10:40 Največ posamičnih zmag v Oberstdorfu ima Martin Schmitt, Nemec je med tistimi skakalci, ki je na tem prizorišču slavil tako na veliki napravi kot letalnici.
Federer prvič na istem grand slamu trikrat dobil peti niz Roger Federer je moral na poti do zgodovinske 18. zmage na turnirjih za grand slam kar trikrat za zmago garati pet nizov, kar mu je uspelo sploh prvič v bogati karieri.
SOS odgovarja na 900. vprašanje: Rokometni položaji Krila imajo v slovenski rokometni reprezentanci sloves zelo učinkovitnega položaja. Kaj pa kažejo številke?
Največ sedemmetrovk dosojenih v špansko korist Eden od pomembnih elementov v rokometu so nedvomno sedemmetrovke in njihova izvedba. Pri tem so slovenski rokometaši uspešni.
Tenisači, ki pripravijo šok, nato sami hitro izpadejo Gospodar Melbourna, Novak Đoković, je letos hitro končal turnir, saj ga je v drugem krogu z zmago v petih nizih presenetil Denis Istomin.
Velika večina slalomov smučarjem s številkami do 7 S štartnimi številkami od 1 do 7 nastopajo najboljši slalomisti, zato je razumljivo in logično, da tekmovalci ravno s temi številkami dosegajo največ zmag.
Jelko Gros za SOS: Domen Prevc združil dve tehniki Vodilni skakalec te zime Domen Prevc je številne navijače navdušil s svojim agresivnim slogom, ko glavo potisne vzporedno s smučmi.
Skupni čas vseh nastopov Tine Maze znaša skoraj pol dneva Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se je torej poslovila od tekmovalne kariere, v kateri je na smučeh prebila res ogromno časa.
Tina Maze največkrat zmagala s številkama 1 in 4 Tina Maze je z naskokom najuspešnejša slovenska smučarka do zdaj.
Korak naprej v karieri Petra Prevca se ne skriva v točkah Zmage v svetovnem pokalu se včasih zdijo samoumevne. A zgodovina kaže, kako redke so sezone, ko se športniku vse izide po sanjskem scenariju.
Izenačila rekord Vreni Schneider, Stenmark ostaja nedosegljiv Naslednji mesec bosta minili dve leti, odkar Mikaela Shiffrin zadnjič ni dobila slaloma za svetovni pokal, na katerem je nastopila. Njen niz se je v torek končal v Zagrebu.