Športni SOS
slice
Največ slovenskih skakalcev v točkah na isti tekmi? Odgovor je 7.
484. del rubrike Športni SOS, 22. november 2017 ob 13:04 Slovenski smučarji skakalci so že skoraj sedem let zapored vsaj eno točko osvojili prav na vsaki tekmi za svetovni pokal.
9
Evropejci na vrhu statistike NBA? To je uspelo Marku Miliču
17. november 2017 ob 12:00 Dominantne predstave Giannisa Antetokounmpa in Kristapsa Porzingisa soj luči v Ligi NBA spet obračata v evropske igralce.
Kopitar lani za 20 točk potreboval 36 tekem, letos le 16
14. november 2017 ob 10:37 Anže Kopitar je gonilna sila letos prerojenega Los Angelesa, ki kroji vrh svoje divizije, zato ni presenetljivo, da smo tokrat na portalu Športni SOS preverili Kopitarjeve dosežke.
Nižje postavljeni tenisači izkoristili priložnost
8. november 2017 ob 12:33 Letošnje teniško leto je bilo precej turboletno, saj je v primerjavi s koncem lanskega leta precej premešalo imena na vrhu lestvice ATP.
Pau Gasol najbolj učinkovit evropski novinec
28. oktober 2017 ob 06:50 Zaradi neverjetnih predstav Luke Dončića v Evroligi se številni bralci Športnega SOS-a zadnje čase precej spogledujejo z rekordi v Ligi NBA in Evroligi.
Natanko 58 let od začetka dominantne kariere Ob vsakem začetku sezone Lige NBA je veliko oči uprtih v novince in njihove potencialne zmožnosti. Najbolj dominanten prvenec se je zgodil pred natanko 58 leti.
Od 100 Wiltovih točk do trojčka Katarine Srebotnik Združeni narodi so 20. 10. 2010 prvič razglasili za svetovni dan statistike. Praznik se je ponovil še pet let pozneje. Zadnja leta se 20. oktober praznuje kot evropski dan statistike.
Lakovič edini, ki je v Evroligi dvakrat zbral indeks, višji od 50 V času modernih tehnologij ni presenečenje, da se je statistika razširila v različne športne pore, kjer skuša pojasniti ali izpostaviti določene igralce.
Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.
Odlične kvalifikacije Švice, ki bo še trepetala Švica je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo osvojila kar 27 od 30 možnih točk, a si še vedno ni zagotovila poti v Rusijo.
Če bi tekme trajale 80 minut, bi bila Slovenija druga Selektor Srečko Katanec se je večkrat pritožil, da so njegovi varovanci po 80. minuti preveč padli v igri. Statistika potrjuje njegovo tezo.
Katanec pod lupo: V drugem obdobju precej manj golov Nogometne reprezentance, ki jih vodi Srečko Katanec, običajno igrajo na tekmah, kjer je doseženih malo zadetkov.
Majhno upanje: Slovenija bo skušala ponoviti Hrvaško 2007 Hrvaška nogometna reprezentanca je bila pred desetimi leti zadnja, ki je imela v istem kvalifikacijskem ciklusu v boju z Anglijo boljši medsebojni izkupiček.
Neporaženost Olimpije in Maribora spominja na jesen 1993 Nogometaši Olimpije in Maribora so odlično krenili v letošnje državno prvenstvo, saj so po desetih krogih oboji še vedno neporaženi.
Sanjsko leto: športniki osvojili več kot 30 medalj Slovenija je zadnje dneve še vedno pod vtisom zlate medalje košarkarjev na evropskem prvenstvu, a leto 2017 je bilo za Slovenijo uspešno v številnih disciplinah.