Športni SOS
slice
Federer prevzel Samprasu še dva rekorda
454. del rubrike Športni SOS, 18. julij 2017 ob 10:11 Roger Federer je osvojil rekordnih 19 turnirjev za grand slam, v finalih je igral proti kar 13 tenisačem, kar je prav tako največ v zgodovini teniške igre.
85
Kroglica, ne odpelji me (pre)daleč na vzhod
5. julij 2017 ob 09:22 Slovenski nogometni klubi si pred evropskimi tekmovanji zaradi otežene logistične povezave običajno ne želijo potovati daleč proti vzhodu. A ples kroglic jih je nemalokrat poslal prav tja.
11-metrovke šele drugič odločene po treh serijah
30. junij 2017 ob 13:16 Čile je v polfinalu konfederacij enajstmetrovke proti Portugalski dobil že po treh serijah, kar se je zgodilo šele drugič v reprezentančnem nogometu.
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum
30. junij 2017 ob 09:15 En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
Katar za zmago v nizu potreboval 45 točk
23. junij 2017 ob 11:00 Slovenski odbojkarji so v letošnji svetovni ligi za zmago v drugem nizu proti Egiptu potrebovali 39 točk, kar spada med zelo dolge nize.
New York kralj naslovov, Green Bay najmanjše mesto New York je najbolj poseljeno ameriško mesto, ki se ponaša tudi z največ naslovi v štirih najelitnejših ameriških ekipnih športih.
Zahovič reprezentančni kralj strelcev 18 let, rekord več kot stoletje! Po upokojitvi Milivoja Novakovića je jasno, da bo Zlatko Zahovič še dolgo ostal na vrhu strelcev v slovenski nogometni reprezentanci.
LeBron James: tragični junak, ki tudi sam nosi delež krivde Nekaj ur pred začetkom finalne serije Lige NBA sem pobaral TV-komentatorja Luko Štucina, za koga bo (zunaj etra) stiskal pesti. " Za nikogar ," mi je odvrnil v rahli jezi.
Agassi mojster zmag, ko je osvojil manj točk kot tekmec Rafael Nadal je na letošnjem Roland Garrosu prikazal eno najbolj dominantnih iger, saj je na poti do la decime izgubil vsega 35 iger oziroma v povprečju pet na dvoboj.
Slovo najboljšega slovenskega klasičnega napadalca Milivoje Novaković je kariero končal v slogu Zlatka Zahoviča - oba velikana slovenskega nogometa sta za reprezentanco odigrala 80 tekem in na zadnji tekmi zabila gol.
Hrvaška najmanjša država z zmago na grand slamih V odprti teniški dobi so turnirje za grand slam osvajali tenisači iz 20 držav, najmanjša med temi je Hrvaška.
Paolo Maldini evropske krone koval kar 18 let Med prvim in zadnjim naslovom Cristiana Ronalda v Ligi prvakov je minilo devet let, kar je le polovica razpona rekorderja Paola Maldinija. Po finalu Lige prvakov
Buffon lahko postane najstarejši zmagovalec Lige prvakov Gianluigi Buffon je v bogati karieri osvojil marsikaj, manjka mu le še zmaga v Ligi prvakov. Luknjo v mozaiku uspehov lahko zapolni danes.
Razpon kraljev strelcev od samo 11 do kar 37 golov John Mary je bil s 17 goli najboljši strelec slovenskega nogometnega prvenstva, tak izkupiček je v Angliji zadoščal samo za sedmo mesto.
Golden State bi brez trojk izgubil le dve tekmi več Lani so košarkarji Clevelanda in Golden Stata v finalni seriji Lige NBA v povprečju skupaj dosegli po 200 točk, kar je precej manj od rekordne serije v zgodovini te lige.