Športni SOS
slice
Sanjsko leto: športniki osvojili več kot 30 medalj
471. del rubrike Športni SOS, 22. september 2017 ob 14:10 Slovenija je zadnje dneve še vedno pod vtisom zlate medalje košarkarjev na evropskem prvenstvu, a leto 2017 je bilo za Slovenijo uspešno v številnih disciplinah.
24
Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
20. september 2017 ob 07:35 Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ...
18. september 2017 ob 09:52 Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik
17. september 2017 ob 09:55 Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
Slovenija strelsko še nikoli ni bila tako navdihnjena
14. september 2017 ob 07:45 Slovensko košarkarsko reprezentanco v polfinalu evropskega prvenstva čaka Španija, ki bo v polfinalu zaigrala že desetič zapored.
Čilić edini letošnji finalist, mlajši od 30 let Že dolgo je jasno, da teniškemu vrhu vladajo veterani, kar po zadnjem letošnjem grand slamu potrjujejo tudi številke.
Najboljši turnir Gorana Dragića v reprezentančnem dresu Goran Dragić je večkrat poudaril, da je letošnje evropsko prvenstvo njegova zadnja reprezentančna akcija.
Dončić drugi najmlajši igralec na EuroBasketu Na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki sodeluje 288 košarkarjev, vsega šest igralcev pa je mlajših od 20 let.
Froome lahko postane šele tretji z dvojčkom Tour-Vuelta Francoza Jacques Anquetil in Bernard Hinault sta edina kolesarja, ki sta v istem letu dobila dirki po Franciji in Španiji.
Barrichello v kvalifikacijah zmagoval kar 15 let Rubens Barrichello je v formuli ena zbral največ nastopov, zato ni čudno, da je tudi na vrhu lestvice dirkačev z največjim razponom osvajanja najboljših štartnih položajev.
Edmund si je zadnji hip premislil in moral v kvalifikacije Naslednji teden se v New Yorku začenja zadnji turnir za grand slam sezone, nekateri najboljši igralci formo pilijo na turnirju v Winston Salemu.
Bubka edini s pol ducata zlatih medalj Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
Največ zmagovalnih nastopov v zadnji seriji V disciplinah, v katerih imajo finalisti na svetovnem prvenstvu v atletiki po šest nastopov, zmagovalec najboljši izid največkrat doseže prav v zadnji seriji.
Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h Varnost ima pri atletiki v metalnih disciplinah izjemni pomen, saj včasih celo odloča med življenjem in smrtjo.
Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.