Športni SOS
slice
Golden State bi brez trojk izgubil le dve tekmi več
443. del rubrike Športni SOS, 26. maj 2017 ob 10:47 Lani so košarkarji Clevelanda in Golden Stata v finalni seriji Lige NBA v povprečju skupaj dosegli po 200 točk, kar je precej manj od rekordne serije v zgodovini te lige.
7
Mourinho lovi četrto evropsko lovoriko
24. maj 2017 ob 09:06 Jose Mourinho je stari znanec evropskih finalov, saj lovi še svojo četrto lovoriko, na drugi strani je Peter Bosz novinec na največjem odru.
Paradoks LeBrona: Najboljši na svetu, a izven trojice za MVP
21. maj 2017 ob 10:23 Paradoks je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljen kot misel, trditev, ki temelji na neskladju s splošno veljavnim, priznanim.
Kralji lestvice ATP: včasih je 4 dovolj, 16 pa premalo
19. maj 2017 ob 14:15 Andy Murray ni najbolje začel teniške sezone z letnico 2017, a vsaj po številu osvojenih turnirjev ni najslabša številka ena v teniški zgodovini.
Boston - prvak sedmih tekem v Ligi NBA
17. maj 2017 ob 10:31 Košarkarji Bostona so v ponedeljek še 30. igrali sedmo tekmo v končnici Lige NBA, kar je največ v zgodovini tega tekmovanja. Na portalu Športni SOS smo tokrat spet zazrti v končnico Lige NBA.
Vloga dvigala je ta hip realni domet risov Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
Z uvedbo Lige prvakov razdalje med polfinalisti vse krajše Po uvedbi Lige prvakov, ko v najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju lahko igra več ekip iz istega domačega prvenstva, se je raznolikost elite zmanjšala.
Za finale je treba premagati tudi 3.000 km dolgo pot Ko nogometni klub pride v polfinale evropskega tekmovanja, ga do finala loči ena sama ovira, ki pa je lahko presneto daleč.
Bayern pri petici, Basel osmici, rekord pa je kar 14 Bayern je pred dnevi postal prvi nemški klub, ki je petkrat zapored postal državni nogometni prvak. A ta niz je še daleč od rekorda, ki si ga lasti državni prvak Gibraltarja.
Jana Oblaka sta največkrat matirala Ronaldo in Messi Jan Oblak je v torek na tekmi Lige prvakov šele četrtič, odkar brani za madridski Atletico, na eni tekmi prejel tri gole.
Ronaldo osvojil vrh še ene strelske lestvice Cristiano Ronaldo je z golom proti Valencii dosegel svoj 367. prvenstveni gol v karieri, s čimer je postal najboljši strelec v šestih najmočnejših ligah na svetu.
Metla Clevelanda z najnižjo skupno razliko Cleveland in Golden State sta edini ekipi, ki sta v letošnji končnici Lige NBA uvodni seriji dobila s 4:0. Obe ekipi druži tudi nenavadni rekord.
Razpon najboljšega strelca v NBA: od 100 do 11 točk Ime najboljšega strelca na eni tekmi Lige NBA je dobro znano, Wilt Chamberlain je leta 1962 New Yorku nasul 100 točk in bil seveda najboljši strelec tekme.
Največ rdečih kartonov na tekmah Barcelone in Reala Barcelona in Real Madrid sta v zadnjih desetih sezonah Lige prvakov največ tekem med vsemi udeleženci končala z igralsko prednostjo.
Infografika: Ronaldovih 100 golov v Evropi Eden izmed junakov tega tedna v evropskih nogometnih pokalih je Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma število vseh zadetkov v evropskih tekmovanjih zaokrožil na sto.