Športni SOS
slice
Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu
427. del rubrike Športni SOS, 26. marec 2017 ob 11:19 Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
25
Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca
24. marec 2017 ob 11:26 Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami
21. marec 2017 ob 11:20 Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju
20. marec 2017 ob 08:37 Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake
17. marec 2017 ob 10:29 Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
Burgič v eni sezoni Prve lige zadel največ 11-metrovk Miran Burgič je v letošnji sezoni izkoristil sedem enajstmetrovk, kar je največ v eni sezoni celotne zgodovine Prve lige.
Ilka Štuhec lahko s trojčkom ponovi Vonnovo in Raicha Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec lahko v precej verjetnem scenariju osvoji kar tri male kristalne globuse, a vseeno ostane brez velikega.
Slovenski skakalci imajo največ zmag prav v Planici Planica je vedno pomenila mitski element za slovenske smučarske skoke, zato ni čudno, da je to tudi prizorišče največjega števila slovenskih zmag.
Novaković tretji igralec s tremi podajami Čeprav se Milivoje Novaković v torek pri odmevni zmagi Maribora nad Gorico (4:2) ni vpisal med strelce, se lahko pohvali z redko videnim dosežkom na zelenicah Prve lige.
Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
Popolni Nykänen, Prevc ima že lepo napolnjeno zbirko Matti Nykänen je skakalec z najpopolnejšo statistiko: ima zlato na olimpijskih igrah, SP-ju v nordijskih disciplinah in poletih, novoletno turnejo, veliki kristalni globus in svetovni rekord.
Naslov državnega prvaka najtežje ubranijo v Angliji Leicester bi lahko postal šele drugi angleški nogometni klub, ki bi že leto po naslovu državnega prvaka nazadoval v nižji rang tekmovanja.
Prehiter čas za slovo ali Kdo je pravi gospodar slačilnice? Če je hitrost kroženja Zemlje okrog Sonca dokaj predvidljiva in stalna, pa se je hitrost življenja na Zemlji na krilih digitalne revolucije precej pospešila.
Finski smučarski skoki v zgodovinski krizi Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju tokrat gosti Lahti. Gostitelji nimajo velikih upov za odmevne izide v smučarskih skokih.
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...