Športni SOS
slice
Velika večina slalomov smučarjem s številkami do 7
410. del rubrike Športni SOS, 18. januar 2017 ob 09:21 S štartnimi številkami od 1 do 7 nastopajo najboljši slalomisti, zato je razumljivo in logično, da tekmovalci ravno s temi številkami dosegajo največ zmag.
10
Jelko Gros za SOS: Domen Prevc združil dve tehniki
13. januar 2017 ob 11:21 Vodilni skakalec te zime Domen Prevc je številne navijače navdušil s svojim agresivnim slogom, ko glavo potisne vzporedno s smučmi.
Skupni čas vseh nastopov Tine Maze znaša skoraj pol dneva
11. januar 2017 ob 07:45 Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se je torej poslovila od tekmovalne kariere, v kateri je na smučeh prebila res ogromno časa.
Tina Maze največkrat zmagala s številkama 1 in 4
6. januar 2017 ob 12:03 Tina Maze je z naskokom najuspešnejša slovenska smučarka do zdaj.
Korak naprej v karieri Petra Prevca se ne skriva v točkah
5. januar 2017 ob 10:15 Zmage v svetovnem pokalu se včasih zdijo samoumevne. A zgodovina kaže, kako redke so sezone, ko se športniku vse izide po sanjskem scenariju.
Izenačila rekord Vreni Schneider, Stenmark ostaja nedosegljiv Naslednji mesec bosta minili dve leti, odkar Mikaela Shiffrin zadnjič ni dobila slaloma za svetovni pokal, na katerem je nastopila. Njen niz se je v torek končal v Zagrebu.
Športni klici na pomoč Peter Prevc je leto 2016 zaznamoval na precej področjih, svoje je opravil na skakalnicah, rekordne so bile gledanosti prenosov na TV Slovenija.
100 športnih dogodkov leta 2016 Olimpijske igre, evropsko prvenstvo v nogometu in seveda uspehi Petra Prevca - to je le nekaj športnih poudarkov leta, ki se izteka.
V enem mesecu je več zmag kot Ilka zbral le Peter Prevc Nova sezona svetovnih pokalov v zimskih športih se je komaj dobro začela, že se slovenski šport ponaša z dvema junakoma zime, ki sta zbrala štiri zmage.
Ilkin poker: 4 stopničke, 4 zmage. Bolje je začela le Tessa Worley. Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec pred letošnjo sezono ni nikoli osvojila stopničk za svetovni pokal. Letos se je to spremenila, za zdaj osvaja le najvišjo.
Peterka edini, ki je dva globusa osvojil kot najstnik Ta konec tedna bodo v Engelbergu prvič na tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih nastopili vsi trije bratje Prevc.
Skakalni vrh se oži - vsako leto manj skakalcev med desetimi Druga tekma skakalcev v Lillehammerju je bila nekaj posebnega, saj se je prvih devet skakalcev zgnetlo v dobrih sedmih točkah. Na odru za zmagovalce sta pristala kar dva novinca
Vražji rekord v elitnih ligah: 9 zmag brez prejetega gola Vodilna ekipa angleškega nogometnega prvenstva Chelsea je letos šestkrat zapored zmagala brez prejetega zadetka.
Začel je Primož Ulaga, na elitni seznam se je vpisala še Ilka Štuhec Smučarski skakalec Primož Ulaga je pred 31 leti postal prvi slovenski športnik, ki je na tekmah svetovnega pokala v zimskih športih v dveh dneh zmagal dvakrat.
Maribor gradi lep niz, a rekord Domžal je še daleč Nogometaši Maribora so v odlični formi, saj so dobili zadnje štiri tekme s skupno razliko v zadetkih kar s 13:0. Na portalu Športni SOS smo tako raziskali najdaljše nize v zgodovini Prve lige.