Ruski milijarder se v javnosti pogosto pojavlja v spremstvu svoje hčerke Ekatarine. Foto: Reuters
Ruski milijarder se v javnosti pogosto pojavlja v spremstvu svoje hčerke Ekatarine. Foto: Reuters

Nekdanja zakonca nista sporočila zneska, so pa časopisi pospremili z oceno "najdražje ločitve vseh časov". Švicarsko sodišče je takrat ocenilo, da je Elena Ribolovljeva po 23 letih skupnega življenja z Dmitrijem upravičena do polovice njegovega premoženja v vrednosti štirih milijard frankov (3,6 milijarde evrov).

Vendar pa je potem višje sodišče v Ženevi sodbo razveljavilo in določilo, da bi moral Ribolovljev svoji ženi za ločitev plačati "le" 564 milijonov švicarskih frankov in dve nepremičnini.

Toda to še ni bilo konec sodnega spora in primer je romal še na vrhovno sodišče, ki pa mu zdaj ne bo treba odločati, saj sta nekdanja zakonca dosegla poravnavo glede pogojev ločitve. Toda več podrobnosti nista sporočila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski tajkun Ribolovljev je sicer znan poslovnež in vlagatelj, pa tudi človekoljub in zbiralec umetnosti. Med drugim je tudi lastnik francoskega nogometnega prvoligaša AS Monaco. Na Forbsovi lestvici najbogatejših Zemljanov je na 156. mestu s 7,7 milijarde evrov pod palcem.