45-letni gruzijski predsednik si na račun državljanov veliko privošči. Foto: EPA
45-letni gruzijski predsednik si na račun državljanov veliko privošči. Foto: EPA

Februarja 2009 in septembra 2011 naj bi se danes 45-letni Sakašvili tako odločil za poseg z botoksom, ki je davkoplačevalce stal okoli 8.800 evrov.

"Na obrazu našega predsednika ni sledi botoksa," pa je v odgovor na obtožbe poslanke stranke Gruzijske sanje dejal Givi Targamadze iz Sakašvilijeve stranke Združeno narodno gibanje. Gruzijsko tožilstvo je sicer medtem sporočilo, da domnevno Sakašvilijevo zlorabo državnih sredstev že preiskujejo.

Osebni kuhar, hujšanje, silvestrovanje ...
Sakašvili, ki naj bi z državnim denarjem za skoraj 7.000 evrov kupil tudi sliko, je pogosto tarča očitkov o razkošnem življenju - poročali smo že, da gruzijski davkoplačevalci plačujejo na milijone evrov, da lahko njihov predsednik živi tako razkošno.

Osebni kuhar iz Španije gruzijski proračun mesečno obremeni za 11.400 evrov, hujšanje pri naših severnih sosedih, ki si ga je Sakašvili privoščil s strankarskim kolegom, je stalo 53.300 evrov, prvi mož Gruzije pa je letos skupaj s svojimi sodelavci silvestroval v Dubaju, zapravili pa so 114.000 evrov.

Podatki o državnem proračunu, ki so bili do pred kratkim tajni, so pokazali še, da so se v preteklosti tudi številni tuji veljaki in novinarji veselili dragocenih daril, ki so jih seveda plačali gruzijski državljani.