Devet od desetih vprašanih je priznalo, da so med počitnicami v šotoru seksali večkrat kot po navadi. Foto: RTV
Devet od desetih vprašanih je priznalo, da so med počitnicami v šotoru seksali večkrat kot po navadi. Foto: RTV

Pari, ki šotorijo, se ne ljubijo pogosteje le na dopustu, ampak več strasti vnesejo tudi v svoje spolne navade doma, je pokazala raziskava, ki jo je podjetje za opremo za taborjenje izvedlo na vzorcu 500 parov iz Velike Britanije. Vsi anketirani so bili stari od 25 in 50 let, v letošnjem poletju pa so taborili vsaj tri dni.

23 odstotkov parov, ki so bili zajeti v raziskavi, je imelo pred dopustom spolne odnose le enkrat na leto, 47 odstotkov enkrat mesečno, 28 odstotkov enkrat na teden in le dva odstotka vsak dan.

52 odstotkov vprašanih je razkrilo, da so v času šotorjenja med rjuhe skočili večkrat kot po navadi, 37 odstotkov pa jih je razkrilo, da so se ljubili kar dvakrat pogosteje kot doma. Prav tako so priznali, da se je po taborjenju izboljšalo tudi njihovo spolno življenje doma. Le osem odstotkov vprašanih je dejalo, da se njihove spolne navade med taborjenjem niso spremenile, trije odstotki pa so povedali, da v šotoru niso seksali.

Pa je res 'krivo' taborjenje?
Največ anketirancev je na vprašanje, zakaj menijo, da se je njihovo spolno življenje med šotorjenjem izboljšalo, odgovorilo, da jih v naravi nihče oziroma nič ni zmotilo, prav tako pa so imeli precej manj skrbi kot doma. Nekateri so kot razlog navedli tudi zgodnejše odpravljanje v posteljo in vpliv vaškega okolja.

Podobno mnenje ima tudi psihologinja Barbara Bishop: "Odhod v naravo nam omogoči, da skrbi pustimo za sabo. Daje nam možnost, da se spet povežemo s partnerjem in obnovimo svoje razmerje." Psihologinja pravi, da je poseben občutek tudi to, da nas v šotoru od prostranega sveta loči le tanka plast blaga.