Paranoični Američani so za potencialno teroristko označili šestletno dekletce. Foto:
Paranoični Američani so za potencialno teroristko označili šestletno dekletce. Foto:

Alyssa Thomas je z družino letela iz Clevelanda v Minneapolis in na letališču so družino deklice opozorili, da je njeno ime na seznamu ljudi, ki jim je prepovedano leteti.

"Čisto šokirani smo bili. No, hčerka je stara šest let in to je absurdno," je neljubi dogodek za Fox komentiral njen oče Santhosh Thomas. Ko se je družina obrnila na ministrstvo za notranjo varnost, pa so dobili suhoparen odgovor, češ da se seznamov "potencialno nevarnih ljudi" ne da spreminjati.

Alyssa z družino potuje že vrsto let
"Alyssa je navajena letenja. Z njo potujemo že, od kar je bila stara dva meseca, in nikoli nismo imeli težav. Pravzaprav smo letos februarja potovali v Mehiko in nismo imeli težav," je povedal šokirani oče. Iz varnostne službe pa so sporočili, da se je zaplet zgodil prav zdaj zato, ker šele od junija letos uporabljajo varnostni letalski program tudi za lete znotraj ZDA.

"Ta seznam je pomemeben varnostni dejavnik, s katerim lahko posameznikom, ki so sumljivi oz. predstavljajo potencialno nevarnost za teroristični napad, preprečimo vkrcanje na letalo," so še sporočili iz varnostne službe.

Na ministrstvo se bodo obrnili še enkrat
Družina Thomas pa se zaradi seznama ne misli odpovedati svojim potovanjem. Vendar pa gre pričakovati, da bodo med pojasnjevanjem letališkim uslužbencem, da gre za pomoto, na letališčih preživeli več časa kot do zdaj. Kot so še dajali, nameravajo na ministrstvo za notranjo varnost nasloviti še eno prošnjo, naj njihovo šestletno hčerko umaknejo s seznama potenacialnih teroristov.