Med glasbeniki največ pozornosti pri slovenskih uporabnikih YouTuba uživa Severina. Foto: BoBo
Med glasbeniki največ pozornosti pri slovenskih uporabnikih YouTuba uživa Severina. Foto: BoBo
Klemen Slakonja in Blaž Švab
Na lestvici najbolj gledanih videospotov so se znašli tudi izdelki Modrijanov in Klemna Slakonje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Spletni velikan Google je objavil lestvico najpopularnejših videov na portalu YouTube, ki so jim slovenski uporabniki posvetili največ pozornosti. Največ zanimanja je zbujala hrvaška pevka Severina, ki se med prvo deseterico znajde dvakrat - prvo mesto drži z videospotom za skladbo Uno Momento (ki jo je izvedla skupaj z Ministarkam), na četrto pa je prišla z videospotom za skladbo Alkatraz.

Podobni uspeh je uspel tudi Modrijanom, katere je na drugo mesto z več kot 650.000 ogledi postavil videospot En poljub, ki so ga posneli z Janom Plestenjakom in Zdenkom Cotičem - Cotom. Najdemo pa jih še na osmem mestu s skladbo Pobožal bi te.

Deseterico zapolnjuje imitacija Klemna Slakonje, ki se je v videospotu Dragon, Dragone vživel v vlogo Gorana Dragića, poziv na volitve Vida Valiča, Tanja Žagar s singlom Številka 3 in Nina Pušlar s singlom Poljub na klopci z zadnjega albuma Nekje vmes iz leta 2013, ter videospot za skladbo Moja medena dvojca Mance & Rale.

Najbolj presenetljiva uvrstitev na lestvico pa je uspela malemu Filipu, ki s svojo recitacijo pesmi Simona Gregorčiča Soči zaokrožuje deseterico.

Videospote si lahko pogledate spodaj.