Slovenka je zaradi dobitka z dopusta odšla bogatejša, kot je prišla na oddih. Foto: EPA
Slovenka je zaradi dobitka z dopusta odšla bogatejša, kot je prišla na oddih. Foto: EPA

Slovenka je z družino preživljala dopust v Omišu v bližini Splita, ko je v bližnjem kiosku videla oglas, da lahko igra Eurojackpot tudi na Hrvaškem. Preden se je vrnila domov, je želela odigrati še en krog, ko so jo razveselili z novico, da je v prejšnjem krogu uganila pet izmed 50 številk in zadela dobrih 395.000 kun oziroma 52.000 evrov.

Srečna dobitnica, ki je želela ostati neimenovana, je s kombinacijo številk 17, 38, 41, 43 in 47 zadela 395.903,91 kune. Če bi na listku označila še številki 4 in 6, bi postala milijonarka. Čeprav ni uganila nobene od dveh številk, ki bi ji prinesli 236 milijonov kun (31 milijonov evrov), "srečna soseda" ni bila razočarana, navaja hrvaška nacionalna loterija.

"Če bi uganili štiri številke, bi se vedno spraševali, kaj bi bilo, če bi bila petka. Zdaj imamo lep izkupiček in bomo še naprej igrali," je dejala slovenska državljanka, ki redno prihaja na dopust na Hrvaško. Dodala je: "Ne vemo še, kako bomo porabili denar. Za obleke, počitnice ... Nekaj si bomo že izmislili," je dejala.

Milijoni že v Grosuplje in Žalec
Hrvaška loterija poudarja, da je v zgodovini igre Eurojackpot glede na velikost države in število prebivalcev Slovenija daleč najsrečnejša država. Do zdaj sta namreč dva najvišja dobitka - jackpota, končala v Sloveniji, na Hrvaškem pa eden, medtem ko na Nizozemskem, v Španiji ali na Švedskem takšnih srečnežev še ni bilo.

Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav. Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka, od marca 2012. Igro odlikuje izjemen sklad za glavni dobitek jackpot, ki je vsak petek vreden najmanj 10 milijonov evrov in lahko doseže vrednost do 90 milijonov evrov.

Glavni dobitek jackpot je bil do zdaj vplačan petnajstkrat: šestkrat v Nemčiji, trikrat na Finskem, dvakrat v Sloveniji ter po enkrat na Danskem, Norveškem, v Italiji in na Hrvaškem. Rekordni znesek je bil 4. aprila letos izplačan na Finskem - neverjetnih 57.275.841,60 evrov. Slovenija je tako dobila dva milijonarja - decembra lani so v Grosuplju izplačila 17 milijonov 890 tisoč in še nekaj evrov "drobiža", maja pa sta si v Žalcu dva srečneža razdelila več kot 28 milijonov evrov.