Znana je bila po nalezljivi energiji. Foto: AP
Znana je bila po nalezljivi energiji. Foto: AP
Isobel obraza ni želela prekriti s tetovažami. Foto: Guinness World Records Twitter

Britanka, ki je imela Alzheimerjevo bolezen, je imela kar 93 odstotkov svoje kože prekrite s tetovažami, s svojo ljubeznijo do tetovaž pa je prispela tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Nekdanja tajnica iz Yorkshira si je prvo tetovažo hrošča dala vtetovirati leta 1986, ko je bila stara 49 let. Ko ji je Guinnessova knjiga rekordov izročila naslov upokojenke z največ tetovažami, pa je povedala: "Sprva sem želela vtetovirati le majhno ptico, ampak na koncu sem se zaljubila v tetovaže in počasi sem postala odvisna od njih." V naslednjih desetih letih je vtetovirala še 200 različnih motivov, kot najljubšo tetovažo pa je navedla tigrovo družinico, ki jo je imela na trebuhu. In če so tetovaže prekrivale kar 93 odstotkov kože, pa je vedela, kam nikoli ne želi dati tetovaže – na obraz: "Želim, da ljudje vidijo, kako sem videti."

Upokojenka z največ tetovažami je gostovala v različnih oddajah, pojavljala se je v revijah, manjkala ni niti na konvencijah tetovaž. Svetovne prepoznavnosti ni pričakovala, kot je povedal njen mož Malcolm: "Enostavno se je zgodilo, tega ni imela v mislih, ko se je odločala za tetovaže. Znala se je kosati s tem, presenetljivo pa je tudi, da ni nikoli dobila hudih kritik zaradi svojega početja."

Novico o smrti je Isobelina družina – mož Malcolm in sin Stephen, sporočila na Facebooku, napisali so, da je Isobel začela novo pustolovščino. Obenem so se zahvalili vsem Isobelinim oboževalcem za podporo.

Družina je ustanovila tudi fundacijo, kjer zbirajo denar za raziskave Alzheimerjeve bolezni.