Možnost za dobitek je neznatna, a ... Foto: EPA
Možnost za dobitek je neznatna, a ... Foto: EPA

Igro Eurojackpot trenutno prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav. Loterija Slovenije v njej sodeluje od samega začetka, prvo žrebanje je bilo marca 2012. Igra slovi po velikanskem skladu za glavni dobitek jackpot, ki je vsak petek vreden vsaj 10 milijonov evrov in lahko doseže vrednost do 90 milijonov evrov. Žrebanja potekajo ob petkih zvečer v Helsinkih na Finskem.

Največ jackpotov je šlo v Nemčijo
Jackpot je bil do zdaj vplačan trinajstkrat - šestkrat v Nemčiji, dvakrat na Finskem, enkrat pa na Danskem, Norveškem, v Italiji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Rekordni jackpot do zdaj je bil vreden 46 milijonov evrov in ga je aprila lani prejel igralec iz Nemčije. Dobitnika jackpota pa imamo tudi Slovenci: 21 milijonov evrov je decembra lani prejel igralec, ki je listek vplačal v Grosuplju.

Okoli tega se je spletla prava zgodba, saj je neznanec čakal skoraj ves mesec, da se je javil na Loteriji Slovenije in odnesel 17 milijonov 890 tisoč ter še nekaj evrov "drobiža". Dobitek je bil vreden 21.047.334,80 evra, vendar pa se je v skladu z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo ob izplačilu odštel 15-odstotni davek, ki ga je dobila občina stalnega prebivališča dobitnika. Spomnimo, grosupeljska občina bo z nepričakovanim darilom zgradila prizidek zdravstvenega doma.

Slovenski dobitek je bil šesti najvišji v zgodovini igre Eurojackpot, z njim pa se je dobitnik zavihtel tudi na 46. mesto Managerjeve lestvice najbogatejših Slovencev.