Mark Zuckerberg srečanja s papežem ne bo nikoli pozabil. Foto: Reuters
Mark Zuckerberg srečanja s papežem ne bo nikoli pozabil. Foto: Reuters

Pogovarjali so se o tem, kako bi bilo mogoče komunikacijsko tehnologijo uporabiti v boju proti revščini, in se posvetovali, kako ljudi spodbuditi h kulturi srečevanja.

Srečanje je trajalo le 20 minut, a se je Marku in Priscilli za vedno vtisnilo v spomin, saj je papež izjemno topel in prijazen človek, ki se zelo trudi pomagati ljudem. "Povedala sva mu, da občudujeva njegovo sporočilo usmiljenja in prijaznosti ter to, da je našel nov stik z ljudmi različnih ver po vsem svetu." Papež Frančišek namreč uporablja Twitter in Instagram, profila na Facebooku pa še nima. Družbena omrežja pogosto omenja v svojih govorih, ob tem pa mlade poziva, naj stike navezujejo tudi v resničnem svetu.

Zuckerberg kot eden najbogatejših Zemljanov precej prihodkov nameni v dobrodelne namene, kar je področje, na katerem imata s papežem veliko skupnega, tako da sta se pogovarjala tudi o dobrodelnosti.

Z Renzijem o Amatriceju
Zuckerberg se je v Rimu srečal tudi z italijanskim premierjem Matteom Renzijem, tema njunega pogovora je bil rušilni potres v Amatriceju. Strinjala sta se, da so "facebookaši" v Italiji in drugje po svetu stopili skupaj in pomagali žrtvam potresa.

Zuckerberg se bo srečal še s študenti na univerzi LUISS.