Denar od prodaje bodo namenili v dobrodelne namene. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Janičijević
Denar od prodaje bodo namenili v dobrodelne namene. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Janičijević
rulada
Rulada velikanka meri 100 metrov. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Janičijević

"To je največja rulada v Sloveniji, dolga je sto metrov, tehta 230 kilogramov, vsebuje približno 50 kilogramov prvovrstne čokolade, okrašena je prelita z 10 kilogrami kakavovega obliva, v njej je 40 kilogramov pomarančnega nadeva, porabili smo tudi 100 jajc," je rulado velikanko opisala Nina Rus Turuk, predstavnica Žita in Podravke za stike z javnostmi.

Lions klub forum Ljubljana v sodelovanju z Gorenjko že deveto leto pripravlja dogodek z dobrodelno noto. Pretekla leta so svoj izkupiček namenili slepim in slabovidnim, letos pa bo del zbranih sredstev romal tudi zavodu Pod Strehco. "Gre za gostilno in restavracijo, ki skrbi tudi za tople obroke socialno ogroženih, in sicer po sistemu, da v tej restavraciji lahko je kdor koli, ko plača za svoj obrok, s tem prispeva tudi za en obrok socialno ogroženih," je dobrodelno noto dogodka pojasnila Rus Turukova.

Kos rulade s plastenko brezalkoholne pijače je stal tri evre, organizatorji pa si želijo, da bi prodali okoli 3.000 kosov. Stometrska rulada, ki jo je 12 slaščičark v petek izdelovalo osem ur, je bila popolnoma sveža, saj so jo na Stritarjevo ulico prinesli direktno iz proizvodnje.

Gorenjka se je sicer s svojo rulado velikanko leta 2014, ko je bila dolga 156 metrov in težka 370 kilogramov, potegovala za naslov najdaljše rulade na svetu in ga tudi osvojila.