Ni več rož, ni fontane ... hiša je videti kot prizorišče zločina. Foto: You Tube
Ni več rož, ni fontane ... hiša je videti kot prizorišče zločina. Foto: You Tube
Hiša
Hiša je bila prej videti idilično. Foto: You Tube

Prebivalci mesta Chesnee v Južni Karolini se že nekaj časa pritožujejo nad sosedom, ki je idilično hišo v nekaj mesecih spremenil v pravo grozoto. Po sporu z bližnjimi sosedi, neuspeli prodaji hiše in še vlomu, se je odločil, da svoj dom "okrasi" z najbolj neprivlačnimi dodatki.

Najprej je dal posekati vsa drevesa okoli hiše, na mesto fontane je postavil straniščno školjko in vanjo posadil najbolj neugleden plevel, na dovoz je narisal nekaj, kar spominja na obris trupla, vrata pa prelepil z varovalnim trakom, značilnim za označevanje kraja zločina. Na okenski polici zdaj obiskovalce "pozdravi" okrvavljena glava lutke, na drugem oknu pa odrezana roka, ki kaže tisti prst. Na drugi strani s strehe visi pokrov straniščne školjke.

Pustijo naj ga pri miru
Oče lastnika, Jerry Bailey, je za tamkajšnjo televizijsko postajo WHNS Fox Carolina dejal, da je njegov sin zadovoljen z novim videzom hiše in vse tiste, ki se vtikajo v njegovo življenje, pozval, naj ga pustijo pri miru: "Prijazen in vljuden je. Če bi želeli govoriti z njim, bi se z veseljem odzval. Ampak naj pa ne hodijo k njemu s takim pokroviteljskim odnosom in mu govorijo, kaj naj dela."

Sosedje, zaskrbljeni nad Baileyjevim nenavadnim obnašanjem, so se po pomoč obrnili na policijo in tamkajšnje oblasti, kjer pa so jim pojasnili, da na to, s čim je okrasil svojo hišo, ne morejo vplivati, prosijo ga lahko le, da poskrbi, da bo okolica hiše urejena.

"Ljudje, ne glejte k sosedom!"
Ko so se obrnili na lastnika in ga prosili, naj odstrani "žaljivo" roko, je to takoj storil, je pojasnil Jamie Nelson iz tamkajšnjega okoljskega urada in dodal: "Ljudje morajo razumeti, da ne moremo ničesar storiti, če nekdo na hišo obesi razne predmete, dokler ti niso žaljivi ali obsceni." "Preprosto ne glejte tja, ljudje. Ostanite na svojih dvoriščih in dovozih," še svetuje radovednim in pritožb polnim sosedom.

Namigov, da z Baileyjevimi kolesci v glavi ni vse v redu, ker se menda po svojem dvorišču sprehaja gol in s puško v rokah, pa ni želel komentirati, saj za to ni dokazov.