Čustvena misica je potarnala nad kritikami, ki jih je prebirala na Facebooku in Twitterju. Foto: Reuters
Čustvena misica je potarnala nad kritikami, ki jih je prebirala na Facebooku in Twitterju. Foto: Reuters

Igralka in nekdanja voditeljica, ki je naziv najlepše v državi osvojila pred komaj mesecem dni, je v ponedeljek dejala, da je bila sprva presrečna zaradi lepotne krone, nato pa se je znašla v nemilosti objav na družbenih medijih, ki so bili ogorčeni nad njenim odkritim pogledom na zapleten politični položaj v državi. Piko na i so dodale zmerljivke, da je debela, česar tako ona kot njena družina ni mogla več prenašati, zato se je naslovu odpovedala.

Veluri je namreč novembra, še preden je osvojila naslov, na Facebooku kritizirala "rdečesrajčnike", ki podpirajo nekdanjo premierko Jingluk Šinavatra in nasprotujejo kraljevini. "Hej, vi, rdečesrajčniki, izginite od tu! Tajska zemlja je umazana zaradi nasprotnikov monarhije, kot ste vi." Ta zapis jo je zdaj stal naslova.

Ni želela več mučiti mame
"Ne morem verjeti, kako so se spravili name. Vsa sreča, ki sem jo občutila ob naslovu, je izpuhtela. Moja mama zaradi vseh obtožb in zmerljivk ni mogla več zaspati, kmalu se je enako začelo dogajati meni, zato sem se odločila, da žrtvujem svoj naziv mis Universe Tajske,"
je potarnala v ponedeljek na konferenci, na kateri se je uradno odpovedala kroni.

V tajski družbi vlada velik politični razkol že nekaj let, saj država pada iz ene krize v drugo. Nekateri, predvsem podeželski sever in severovzhod, podpirajo odstavljeno premierko Jingluk, premožni pa so zagovorniki monarhije.

Ni še jasno, ali bo tajsko lepoto konec leta na svetovnem izboru zastopala prva spremljevalka Pimbongkod Čankaev.