Tim Roth bo stopil v čevlje Seppa Blatterja. Foto: EPA
Tim Roth bo stopil v čevlje Seppa Blatterja. Foto: EPA

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo prihodnje leto ob praznovanju 110-letnice dobila tudi film, znana pa so že igralska imena, ki bodo stopila v čevlje nekaterih pomembnih mož pri Fifi.

Kot že rečeno, bo zdajšnjega prvega moža Fife upodobil zvezdnik filmov Stekli psi, Šund, Planet opic, Neverjetni Hulk in Rob Roy. Blatter - zveza je pod njegovim vodenjem v zadnjem obdobju tarča številnih kritik in obtožb o korupciji - je sicer s 77 leti 25 let starejši od britanskega igralca. Kljub temu pravi, da je Roth prava izbira.

V filmu bo nastopil tudi francoski igralec Gerard Depardieu, ki bo upodobil Julesa Rimeta, nekdanjega predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in človeka, odgovornega za prvo svetovno prvenstvo leta 1930.

Film, ki bo nastal v francoski produkciji, nosi delovni naslov F2014, snemali pa ga bodo v Azerbajdžanu, Franciji in Braziliji, pravijo pri azerbajdžanskem ministrstvu za kulturo. Kdo bo projekt finančno podprl, še ni znano, zdi pa se, da ima polno podporo Fife.

Sepp Blatter je na čelu Fife od leta 1998, v zadnjem času pa na dan prihajajo namigovanja, da se bo leta 2015 potegoval za nov mandat, čeprav je pred časom dejal nasprotno.