Zadnja leta je oddaja ves čas zavita v najrazličnejše škandale. Foto: Reuters
Zadnja leta je oddaja ves čas zavita v najrazličnejše škandale. Foto: Reuters

Zadnja drama, ki so jo povzročili ustvarjalci, vključuje najnovejšega člana ekipe - igralca Matta LeBlanca, ki se mu je v vožnji po Londonu pridružil profesionalni voznik rallyja Ken Block. LeBlanc je v snemanje vključil vojni spominski center Cenotaph, kar mu je prineslo obtožbe, da ne spoštuje britanske dediščine.

Z avtomobilom je izvajal 360-stopinjske obrate, oblaki dima pa so v celoti zakrili skoraj 96 let star spomenik. "Vse skupaj nikakor ni videti dobro," je Chris Evans povedal poslušalcem svoje radijske oddaje. "V imenu celotne ekipe Top Gear in predvsem Matta LeBlanca se iskreno opravičujem."

Upokojeni britanski vojak je za BBC dejal, da je bilo snemanje posledica popolnoma napačne presoje in se sploh nikoli ne bi smelo zgoditi. Ogromno kritik se vali tudi na oblasti, ki so dovolile snemanje v tistem predelu Londona. Iz uredništva oddaje so sicer sporočili, da teh posnetkov v novo epizodo ne bodo vključili. "Cenotaph nikoli ni bil mišljen kot del oddaje. Radi bi dodali tudi, da celotna ekipa Top Gear spoštuje spominski center in vse tiste junake, ki jim služi v spomin," so sporočili v uradni izjavi.

LeBlanc zmotil tudi poroko
Ko sta z voznikom divjala mimo Katedrale svetega Pavla, sta zmotila svate, ki so ravno prihajali iz cerkve. Na začetku je kazalo, da je to še en v nizu škandalov za Top Gear, a pozneje so ugotovili, da ženin dela za BBC in je bilo vse skupaj že vnaprej pripravljeno.

"Bilo je zelo glasno, a vseeno zabavno. Vsi mimoidoči so uživali," je dejal eden izmed svatov.