Zakaj otroci ne bi uživali v lepem sončnem dnevu, si je dejal ravnatelj iz Bellinghama, kjer je lepo vreme vse prej kot samoumevno. Foto: EPA
Zakaj otroci ne bi uživali v lepem sončnem dnevu, si je dejal ravnatelj iz Bellinghama, kjer je lepo vreme vse prej kot samoumevno. Foto: EPA

205 učencev se je tako v četrtek razveselilo nepričakovane objave na spletni strani zasebne šole Bellingham Christian School. "Pouk odpovedan zaradi čudovitega vremena! Wahooo!" je pisalo z velikimi tiskanimi črkami.

Mesto z 80.000 prebivalci leži 150 km severno od Seattla, kjer so lepi sončni dnevi bolj redkost. Ravnatelj Bob Sampson je že ves teden pozorno spremljal vremensko napoved, ko pa je izvedel, da se res obeta čudovit konec tedna, se je odločil, da bo učencem omogočil "podaljšan vikend" in že v četrtek zaprl šolska vrata. "V svetu, kjer se dogaja toliko hudih stvari, je lepo ustvariti vsaj trenutek veselja," je povedal Sampson.

Zakaj bi čakali le na snežene dni?
Šole v Washingtonu se pozimi sicer pogosto zaprejo zaradi obilnega sneženja, letos pa se to ni zgodilo. "Otroci obožujejo vznemirjenje, ko se tiste dni, kadar zares močno sneži, sprašujejo, ali bo pouk ali ne. Veste, letos nismo imeli niti enega takega sneženega dne, zato se mi je zdelo zabavno, da bi otrokom pričaral tako vznemirjenje tudi takrat, ko so zunaj lepi sončni dnevi," je pojasnil.

Dodal je, da se je o ideji prostega dne najprej posvetoval s starši, da jim zaprta šolska vrata ne bi povzročila prevelikih nevšečnosti. Prosti dan je dobilo tudi 22 zaposlenih, le eden izmed njih je skupaj s Samsonom prišel v šolo tudi v petek zjutraj, da bi pozdravila morebitne učence, ki niso dobili obvestila o odpovedanem pouku.

Ravnatelj pa je vse učence in učitelje prosil, naj ovekovečijo, kako so preživeli svoj "podarjeni" sončni dan, v ponedeljek pa bo priredil skupinski ogled zbranih slik in posnetkov.