Prstan sta na srečo zakonca zavarovala. Foto: Bernie Squitieri Facebook
Prstan sta na srečo zakonca zavarovala. Foto: Bernie Squitieri Facebook

54-letnik se ni zavedal, da ga je vrgel v smeti. Delavcem, ki so prišli po smeti, je še dodatno poudaril, naj ne pozabijo nobene vreče. "Vse skupaj se je dogajalo ob sedmih zjutraj."

Panika se je začela, ko se je žena vrnila domov. "Si morda videl moj prstan?" Takrat je mož ugotovil, kaj je storil. "Vrgel sem ga v smeti."

"Bruhnila je v jok in res nisem vedel, kaj naj storim," je za Telegraph povedal Bernie. Par je nato stopil v stik s tamkajšnjo komunalo in povedali so jima, da je tovornjak z odpadki že na poti proti odlagališču. Nekako jima je uspelo prepričati delavce, da so ustavili vožnjo in jim omogočili, da celoten tovornjak preiščejo. "Delavci so nam povedali, da za odkritje prstana skorajda ni možnosti."

Vseeno srečen konec
Dragocenost je uspelo najti vodji odlagališča, ki je pomagal pri iskanju. "Že po 25 minutah ga je imel v rokah. Prepričan sem bil, da bomo smeti preiskovali vsaj dva dni."

"V 99 odstotkih primerov prstana ne bi našli," je dejal vodja Joe Evans. "A vseeno je bil to eden izmed najboljših občutkov na svetu. Zavedal sem se, da je za njiju neprecenljiv."

Prstan je bil sicer zavarovan. "Dobro je vedeti, da še vedno obstajajo dobri ljudje," je dodal Bernie. "Ne gre samo za to, da smo našli kos nakita. Pomembno je to, da je bil Joe neverjetno pošten, zato hočem, da ga pozna ves svet. Če bi želel, bi prstan lahko enostavno pospravil v žep in tega sploh nihče ne bi opazil."