Organizatorjem je za dobrih 800.000 evrov uspelo prodati tudi DiCapriev portret, ki ga je naslikala Elizabeth Peyton. Foto: Twitter Christie's
Organizatorjem je za dobrih 800.000 evrov uspelo prodati tudi DiCapriev portret, ki ga je naslikala Elizabeth Peyton. Foto: Twitter Christie's

Igralec je bil z izkupičkom zadovoljen, a je hkrati poudaril, da okolje potrebuje veliko več pomoči, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kljub pomembnim prizadevanjem organizacij in posameznikov po svetu je naš sodobni način življenja povzročil neznansko škodo našim oceanom, gozdovom in živalim," je dejal DiCaprio, čigar fundacija se posveča zaščiti še zadnjih delov neokrnjene narave ter ogroženih rastlinskih in živalskih vrst.

Na dražbi, ki je potekala v dražbeni hiši Christie's, so ponudili 33 sodobnih umetniških del, ki naslavljajo okoljske teme. Najvišjo ceno sta dosegli slika Untitled Marka Grotjahna, ki so jo prodali za pet milijonov evrov, in slika Tiger Zenga Fanzhija, za katero je najvišji ponudnik odštel 3,8 milijona evrov.

"Rad bi izboljšal svet"
Igralec je pred kratkim razkril, da načrtuje dolg odmor med snemanjem filmov in da se bo zdaj raje posvetil varstvu okolja. "Malce izčrpan sem. Zdaj si bom vzel dolg, dolg odmor. Posnel sem tri filme v dveh letih in sem preprosto izmučen," je povedal 38-letni igralec v intervjuju za nemški časnik Bild. "Rad bi vsaj malo izboljšal svet. Potoval bom po svetu in počel dobre stvari za okolje."