Pesem I will always love you je pospremila sprevod s krsto. Foto: EPA
Pesem I will always love you je pospremila sprevod s krsto. Foto: EPA

Prejšnji teden so v spomin umrli legendarni pevki postavili nagrobni spomenik (je v obliki solze in srca), na katerem so poleg slavnega verza napisali še The Voice (glas) - pevka je bila znana po svojem veličastnem glasu.

Ikona popglasbe je pokopana zraven svojega očeta Johna Russlla na pokopališču Fairview v Westfieldu v zvezni državi New Jersey.

Čeprav so vsi skladbo I Will Always Love You povezovali z Whitney Houston, ta pravzaprav ni bila njena. Napisala jo je namreč pevka countryja Dolly Parton, ki jo je tudi (s)prva prepevala, pesem pa je postala prava uspešnica leta 1992, ko jo je Houstonova zapela v prej omenjenem filmu Telesni stražar.

Whitneyjina verzija pesmi je dobila dve nagradi grammy, prodali pa so jo v več kot 12-milijonski izdaji.

Že več kot eno leto od smrti
Ena najuspešnejših pevk vseh časov je umrla 11. februarja 2012, stara je bila 48 let.

V zadnjem poročilu o obdukciji je bilo zapisano, da so pevko našli v kadi, obrnjeno z obrazom navzdol, na pultu v bližini pa so ležali pripomočki za uživanje mamil. V njeni krvi so bile sledi kokaina. Neslavno slovo velike dive je pretreslo širni glasbeni svet.

Na žalni slovesnosti, ki so jo prenašali tudi v neposrednem televizijskem prenosu in prek spleta, je bilo navzočih okoli 1.500 ljudi, med njimi tudi številna znana imena.