Kaj pa trenutno odmeva v vaših ušesih? Foto: EPA
Kaj pa trenutno odmeva v vaših ušesih? Foto: EPA

Tyler Cullen se je s kamero odpravil po ulicah New Yorka in mimoidoče spraševal, kaj poslušajo - dobil je zanimiv seznam pesmi, ki ga sestavljajo tako trenutne uspešnice izvajalcev, kot so Kanye West, Beyonce, Lady Gaga, Lil' Wayne, kot tudi zimzelene skladbe Franka Sinatre in Boba Marleyja ter skupin The Bee Gees, Oasis in Korn.

Po Cullenovem zgledu so se podobne "raziskave" lotili tudi v San Franciscu, Denverju, Philadelphii in nekaterih drugih ameriških mestih, počasi pa se seli tudi na druge celine. Mimoidoče so o glasbi, ki se tisti trenutek vrti na njihovem predvajalniku, spraševali tudi v Melbournu, Singapurju in v številnih evropskih mestih, npr. v Londonu, Köbenhavnu, Lizboni, Zagrebu, Stockholmu, Bukarešti, Carigradu, Helsinkih ...

Večinoma ljudje poslušajo glasbo - izbor je seveda glede na lokacijo drugačen, nekateri pa imajo svojo napravico (pa naj bo to mobilni telefon, iPod ali kateri drugi predvajalnik glasbe) tudi za to, da jim predvaja avdioknjige, je mogoče ugotoviti iz posnetkov.

Spodaj si lahko ogledate nekaj posnetkov, ki so nastali na ta način. Katero pesem pa v tem trenutku poslušate vi?

New York

Singapur

London

Melbourne

Stockholm

Sao Paulo

Zagreb