Saj se bo potolažil, morda kar v toplicah ... Foto: Youtube
Saj se bo potolažil, morda kar v toplicah ... Foto: Youtube

47-letni politik, ki je član skupščine prefekture Hjogo, je sklical novinarsko konferenco, na kateri se je branil očitkov, da je neupravičeno porabil javna sredstva za obisk toplic. Takšna poraba sredstev v deželi vzhajajočega sonca ni nezakonita, sporna pa je pogostost njegovega obiskovanja bazenov, savn in masaž, saj je le lani v toplice odšel kar 106-krat!

Vse svoje obiske je sicer prijavil pristojni službi, kot to zahteva zakon, a stroški so narasli prek vseh meja, saj je porabil kar 215.000 evrov proračunskih sredstev. Afero je odkril časopis Kobe Šimbun, zato se je Nonomura odzval s tiskovno konferenco.

Tam je šele priredil pravi "šov"! Nonomura je pred zbrano sedmo silo kričal, govoril nepovezane stavke, ihtel in s pestjo tolkel po mizi. Vmes je po poročanju medijev med krčevitim jokom in stokom izjavil: "Za ta položaj sem se potegoval, ker sem želel spremeniti svet, zato sem vse, kar imam, dal vam, svojim ljudem ..."

Posnetek je kmalu zaokrožil po spletu in Nonomura je postal "faca dneva" ne le na Japonskem, ampak tudi drugje po svetu ...