Willow je končno spet doma. Foto:
Willow je končno spet doma. Foto:

Willow je živela z družino Squires ob vznožju Skalnega gorovja v Koloradu, vse dokler ni nekega dne izginila, potem ko je med prenovo hiše leta 2006 neki delavec pustil vrata odprta. Lastniki so jo iskali z obvestili na spletu in s pomočjo letakov, a o dveletni muci ni bilo ne duha ne sluha, sklepali so, da je postala žrtev kojota, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sredi septembra letos pa je neki moški v 2.500 km oddaljenem New Yorku v center za zaščito in nadzor živali prinesel sicer dobro negovano mačko, ki jo je našel na mestni ulici. Na podlagi čipa so prepoznali dolgoletno izgubljenko in o tem obvestili Squirsove, ti so bili sprva nejeverni, a so na podlagi poslane fotografije prepoznali svojo Willow.

Končno spet skupaj
Svojo dolgo izgubljeno mucko so nato prvič videli v pogovorni oddaji v živo, ko jo je voditelj Anderson držal v naročju, oni pa so se v oddajo vključili prek programa Skype. Teden dni po najdbi pa so jo lahko končno vzeli tudi v naročje, vrnitev mačje ljubljenke družini je spremljal velik medijski pomp, predajo pa so izvedli v hotelu Hilton. Oče James Squires je ob tem povedal, da družina verjetno nikoli ne bo izvedela, kaj se je dogajalo z njihovo mačko, a verjamejo, da je doživela sijajno pustolovščino, ki pa je še ni konec, saj je zanimiva zgodba pritegnila medije, družini in mački pa se tako obeta več televizijskih nastopov.

Obe srečanji mucke in družine Squires, virtualno in osebno, si lahko ogledate tudi v priloženih videoposnetkih.