Zanimivosti
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 10 glasov Ocenite to novico!
Willow
Willow je končno spet doma.

Dodaj v

Video: Izgubljena mucka Willow po petih letih spet pri lastnikih

Zaščitniki živali ob tej zgodbi poudarjajo, kako pomembno je čipiranje hišnih ljubljencev
25. september 2011 ob 21:41
New York - MMC RTV SLO

Lani smo poročali o psičku Rockyju, ki je prehodil pol Italije, da bi se vrnil domov, ameriški mediji pa se te dni navdušujejo nad izgubljeno mucko Willow, ki so jo po petih letih zdaj vrnili lastnikom.

Willow je živela z družino Squires ob vznožju Skalnega gorovja v Koloradu, vse dokler ni nekega dne izginila, potem ko je med prenovo hiše leta 2006 neki delavec pustil vrata odprta. Lastniki so jo iskali z obvestili na spletu in s pomočjo letakov, a o dveletni muci ni bilo ne duha ne sluha, sklepali so, da je postala žrtev kojota, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sredi septembra letos pa je neki moški v 2.500 km oddaljenem New Yorku v center za zaščito in nadzor živali prinesel sicer dobro negovano mačko, ki jo je našel na mestni ulici. Na podlagi čipa so prepoznali dolgoletno izgubljenko in o tem obvestili Squirsove, ti so bili sprva nejeverni, a so na podlagi poslane fotografije prepoznali svojo Willow.

Končno spet skupaj
Svojo dolgo izgubljeno mucko so nato prvič videli v pogovorni oddaji v živo, ko jo je voditelj Anderson držal v naročju, oni pa so se v oddajo vključili prek programa Skype. Teden dni po najdbi pa so jo lahko končno vzeli tudi v naročje, vrnitev mačje ljubljenke družini je spremljal velik medijski pomp, predajo pa so izvedli v hotelu Hilton. Oče James Squires je ob tem povedal, da družina verjetno nikoli ne bo izvedela, kaj se je dogajalo z njihovo mačko, a verjamejo, da je doživela sijajno pustolovščino, ki pa je še ni konec, saj je zanimiva zgodba pritegnila medije, družini in mački pa se tako obeta več televizijskih nastopov.

Obe srečanji mucke in družine Squires, virtualno in osebno, si lahko ogledate tudi v priloženih videoposnetkih.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
diabolik
# 26.09.2011 ob 13:08
Ker sem velik ljubitelj živali, posebno pa muc, se me je ta zgodba zelo dotaknila. Muci in njenim lastnikom želim še mnogo srečnih skupnih let.
Sam sem imel muca, ki je bil "kralj ulice", ko je bil zunaj. Spal je pa vedno ob meni v stanovanju. Ulica ni prometna in vsi so nanj zelo pazili. Bil je snežno bel perzijec brez potlačenega noska in zelo socializiran ter prijazen. Marca bo že 5 let, odkar je preminil v 14. letu starosti, a ne mine dan, ko se ne bi vsaj tri krat spomnil nanj. Stene stanovanja mi krasijo njegove slike, računalniško in telefonsko namizje pa tako ali tako.
tureavanture
# 26.09.2011 ob 03:01
Zgubljena mačka (pogovorno ter dobesedno) da zaradi 1x odprtih vrat pobegne od doma....

Iz izkušenj sicer sklepam da je prevod malo šlampast, ampak da mačka nikoli v svojih 2 letih ni bila izven hiše?
Hannah
# 26.09.2011 ob 08:02
tureavanture, ne vem kje ti živiš!
Kazalo