Hmmmm, katera ekipa bo zmagala? Foto: EPA
Hmmmm, katera ekipa bo zmagala? Foto: EPA

Levinji iz živalskega vrta v Lintonu so ponudili tri škatle, napolnjene z mesom. Safina je potrebovala kar nekaj časa, preden je škatle odkrila, pa tudi potem ni pokazala pretiranega zanimanja zanje. Najprej je povohala škatlo z angleškim grbom, nato še škatlo z urugvajskim. Z očesom je ošvrknila še škatlo, ki je pomenila neodločen izid, in naposled odšla stran.

Čez čas se je sicer vrnila in okusila meso iz angleške škatle, vendar ni znano, ali je izpraznila celotno vsebino. Posnetek (neuspešne) napovedi rezultata tekme, si lahko ogledate spodaj.

Sicer pa je postalo že tradicionalno, da živali napovedujejo izide tekem velikih tekmovanj. Pravi zvezdnik je leta 2010 postal Paul, preroška hobotnica, ki je pravilno napovedoval izide nogometnih tekem Nemčije na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Nič drugače ni med svetovnim prvenstvom v Braziliji. Domačini o rezultatih sprašujejo želvo Cabesao iz obalne vasice Praia do Forte, Avstralci za mnenje sprašujejo kenguruja Predictaroo, Nemci pa so se tokrat odločili, da usodo njihovega moštva napove kar robotski sesalnik.