Bi verjeli, da sta Lucy in Maria dvojčici? Foto: YouTube
Bi verjeli, da sta Lucy in Maria dvojčici? Foto: YouTube

18-letni Britanki iz Gloucesterja sta dve od petih otrok, ki so se rodili belopoltemu očetu in materi, ki ima tudi jamajške korenine. Medtem ko so njuni sorojenci videti kot popolna mešanica obeh staršev, sta si Lucy in Maria kot noč in dan: prva ima zelo svetlo polt in gladke rdeče lase, Maria pa karamelni ten in skodrane temne lase.

"Nihče nama ne verjame, da sva dvojčici, ker sem jaz bela, Maria pa črna. Tudi ko se podobno oblečeva, nisva videti kot sestri, kaj šele dvojčici. Ko sva prijatelje prvič spoznali, nama nikoli niso verjeli, da sva dvojčici, od naju so zahtevali celo rojstna lista, s katerimi sva dokazali, da sva dvojčici," je povedala Lucy.

Seveda pa dekleti nista enojajčni, ampak dvojajčni dvojčici: do tega pride, ko se dve jajčeci oplodita z različinima semenčecema. Kot piše BBC, je pri paru mešanih ras, ki pričakuje dvojajčne dvojčke (takšnih nosečnosti po naravni poti je približno 1,7 odstotka ali 1 od 60, pri postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo pa verjetnost za dvojajčna dvojčka zelo naraste), približno 1 od 500 možnosti, da se rodita otroka z različnima barvama polti.

Aylmerjevi dvojčici sta ponosni na svojo drugačnost, z leti vez med njima postaja vse močnejša, sta povedali dekleti, ki sta v začetku tedna gostovali v oddaji Good Morning Britain, iz katere izsek prilagamo. V drugem videu pa si oglejte nekaj fotografij iz družinskega albuma Aylmerjevih.