Kalifornijska najstnica Rebecca Black le ni muha enodnevnica? Foto: EPA
Kalifornijska najstnica Rebecca Black le ni muha enodnevnica? Foto: EPA

Video za pesem, "uradno nadaljevanje Fridaya", ki ga je 16-letna Rebecca na Twitterju objavila v soboto, ima že več kot osem milijonov ogledov. A vprašanje, koliko izmed tistih, ki je kliknilo nanj, je zdržalo do samega konca ...

Blackova je imela v času, ko je po spletu zakrožil Friday (po mnenju nekaterih kritikov "najslabša pesem vseh časov"), precej težav, saj so jo sošolci vzeli na piko in se nad njo "psihično izživljali". Kako? Med drugim so vsakič, ko so jo videli, začeli prepevati vrstice iz presenetljive uspešnice, ves čas pa so jo spraševali, kateri dan je že.

Tudi zaradi tega - in zato, ker si njena podjetna mama želi, da bi se lahko bolj osredotočila na kariero - se je odločila za šolanje doma, ima celo telesnega stražarja. Rebecca ne skriva, da si je vedno želela biti slavna in priznava, da že od petega leta vadi podpisovanje avtogramov.

Oglejte si videa Saturday in Friday. Zadnji je imel med februarjem in junijem 2011 167 milijonov ogledov, a so ga nato umaknili z YouTuba in ga je Blackova pozneje naložila na svoj kanal. Od takrat se je nabralo še slabih 62 milijonov "žrtev", ki so ga poslušale.