Tujci si radi privoščijo balkanske specialitete. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Tujci si radi privoščijo balkanske specialitete. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

V regiji je po bogatem nočnem življenju zagotovo najbolj znan Beograd, ki se je na vrhu liste znašel v številnih tujih časopisih. Beograd, ki leži na sotočju Donave in Save, živi podnevi in ponoči. "Največ turistov prihaja iz Slovenije in drugih sosednjih držav. Vse več turistov k nam prihaja z rečnimi potniškimi ladjami," pravi Jelena Stanković iz Turistične organizacije Beograda.

Med zanimive dnevne in večerne lokacije spada Savsko pristanišče, kjer je nedavno s konceptom malih krožnikov vrata odprl svetovno znani kuharski šef Raicardo Sandovan. "To je fuzija Latinske Amerike in Azije. Lahko jeste odličen suši, perujski ceviche, končate pa z dobrim zrezkom," je razkril adute specialitete restavracije Toro Darko Marinković.

Poleti splavi, pozimi pa klubi in kleti
V Beogradu zabave ne manjka, mogoče jo je najti na vrtovih, splavih in različnih lokalih ter restavracijah. Ena najbolj znanih restavracij je restavracija Tri šešira, ki je vrata odprla pred 160 leti. Že 40 let jo vodi Dragan Dražić, ki pravi: "Če pridete v Beograd, a niste bili v Skadarliji in v tej restavraciji, je tako, kot da niste bili v Beogradu."

Tudi savski in donavski splavi zadovoljujejo različne okuse. "Poleti splavi, pozimi pa klubi, kleti, ki se spreminjajo v nekakšne hiše sreče," pravi Beograjčan. Tudi Beograd je uvedel zakon, po katerem je mogoče v lokalih, v stanovanjskih objektih alkohol točiti zgolj do polnoči, zato je pozimi živa predvsem kletna zabava.

Nočno življenje Beograda
Nočno življenje Beograda